Leicester City wil FA Cup winnen voor omgekomen voorzitter: 'Hij is bij ons'

Reacties

Leicester City-manager Brendan Rodgers wil zaterdag (logischerwijs) de FA Cup-finale winnend afsluiten. Niet alleen vanwege het sportieve aspect, of omdat de spelers en de supporters dan een feestje kunnen vieren, maar vooral vanwege het drama waarmee de club in 2018 te maken kreeg.

Leicester City wil FA Cup winnen voor omgekomen voorzitter: 'Hij is bij ons'
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
0 - 1
Leicester City
Leicester City

Tussen het hoogste hoogtepunt én het diepste dieptepunt uit de clubgeschiedenis van Leicester City zat nog geen tweeënhalf jaar. Op 2 mei 2016 zorgden The Foxes voor een ongekende sensatie door de Premier League te winnen, waarna zich op 27 oktober 2018 een drama voltrok. De helikopter van voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha (sinds 2010 de eigenaar van de club) stortte vlakbij het King Power Stadium neer, kort na een gelijkspel tegen West Ham United. Srivaddhanaprabha en vier andere inzittenden overleden ter plekke.

Inmiddels zijn we wederom zo'n tweeënhalf jaar verder, en Leicester City maakt weer kans op een hoofdprijs. Zaterdag staat de club in de FA Cup-finale, voor het eerst sinds 1969, tegenover Chelsea. In aanloop naar die schitterende wedstrijd voegde Aiyawatt Srivaddhanaprabha (de zoon van de omgekomen preses die de voorzittershamer overnam van zijn vader) zich bij de selectie. 'Dat hij bij ons was, heeft voor mij nog eens extra duidelijk gemaakt waarom ik in 2019 naar deze club ben gekomen', sprak Rodgers op een persconferentie.

'Een sprookje schrijven'
Daarmee doelde hij op de familie Srivaddhanaprabha en het plan wat zij hadden (en nog steeds hebben) met de club. 'Natuurlijk wil ik deze finale winnen voor de spelers, of voor de supporters', aldus Rodgers. 'Maar als ik moet kiezen, dan wil ik 'm vooral winnen voor Khun Vichai en zijn familie. Op een bepaalde manier zal hij zaterdag bij ons zijn. Het zou werkelijk speciaal zijn.'

Sowieso kijkt Rodgers uit naar de kraker. 'Iedereen van ons is opgegroeid met de FA Cup. We keken vroeger allemaal naar de finale, en de aanloop ernaartoe. Dat ik deze club mag leiden tijdens de eerste finale in meer dan vijftig jaar is echt een enorme eer. We kunnen in deze wedstrijd voor een ongekende nalatenschap zorgen. Iedere speler kan zijn eigen sprookje schrijven. Hopelijk doen we dat ook.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.