Een jaar na het helikopterdrama: Vardy eert overleden eigenaar

Reacties

Bij Leicester City overheerst de trots na het historische optreden bij Southampton. De recordzege (0-9) is extra bijzonder vanwege het moment; zondag een jaar geleden overleed clubeigenaar Vichai Srivaddhanaprabha bij een tragisch ongeval bij het stadion met zijn helikopter.

Een jaar na het helikopterdrama: Vardy eert overleden eigenaar
© Pro Shots

De geliefde zakenman die ook een grote rol had bij het winnen van de Premier League-titel in het seizoen 2015/16 werd door de Leicester-aanhang vrijdagavond in Southampton geëerd met liederen en sfeeracties. Niet alleen door de fans werd aan de Thai gedacht, Vardy begon bij het interview na de spraakmakende overwinning ook al snel over Srivaddhanaprabha.

'Het belangrijkste wat Vichai altijd wilde van ons, was vechten en winnen. Dat heb je vanavond denk ik teruggezien bij de jongens', vertelde Vardy bij Sky Sports. 'We hebben dat met een overtuiging gedaan die je nog nooit gezien hebt van ons. De jongens om me heen verdienen alle credits en hopelijk kijkt the boss van boven mee.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zoals gezegd werd het een historische avond voor Leicester. De ploeg evenaarde het record van Manchester United uit 1995 met de grootste Premier League-zege ooit en de 0-9 overwinning gaat ook de boeken in als de gedeeld grootste zege ooit voor een uitploeg op het hoogste niveau in de 131-jarige geschiedenis van de Engelse Football League. Een ander bijzonder feitje: Leicester heeft na tien wedstrijden nu één punt meer dan na hetzelfde aantal duels vier jaar geleden in het seizoen van de titel.

Vardy: 'Na de 0-6 kwam Jonny Evans aangesprint om te zeggen dat we het record konden pakken als we zo door bleven gaan. Daarna zijn we vol doorgegaan en het is ons gelukt.' Brendan Rodgers vertelde dat hij zijn spelers halverwege had gezegd genadeloos te zijn voor het tiental van Southampton. 'Dit hoort bij onze groei. We moeten uit de boy zone komen en spelen als mannen. Mijn spelers zijn allemaal erg getalenteerd en moeten nu leren meedogenloos te zijn', aldus de manager, die ook liet blijken historisch besef te hebben. 'Kasper Schmeichel is erg blij, want de enige andere keeper wiens team negen keer scoorde in de Premier League was zijn vader.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Maar waar gaat het dit seizoen eindigen voor Leicester City? De stuntploeg staat na tien wedstrijden tweede achter koploper Liverpool en kan zaterdag nog gepasseerd worden door Manchester City, dat thuis speelt tegen Aston Villa. Meespelen in de titelrace is waarschijnlijk te hoog gegrepen, maar plaatsing voor de Champions League door in de topvier te eindigen lijkt toch realistisch. Rodgers wilde zich er niet over uitspreken: 'Dit is een erg goede overwinning, maar we moeten ons nu focussen op het bekertoernooi.' The Foxes spelen dinsdag in het League Cup-toernooi tegen Burton Albion.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.