Pröpper baalt: 'Ik kwam erin bij 3-1, eindstand was 3-4'

Reacties

Davy Pröpper is trots op zijn debuut in het Nederlands elftal, maar de middenvelder van Vitesse baalde wel van de nederlaag en vooral de laatste goal van de Verenigde Staten.

Pröpper baalt: 'Ik kwam erin bij 3-1, eindstand was 3-4'

'Als je het feitelijk bekijkt: ik kwam erin toen het 3-1 stond en de eindstand was 3-4', zei Pröpper in gesprek met Helden. 'En bij de winnende treffer van Michael Bradley had ik misschien een overtreding moeten maken. Nu kon hij zo doorlopen.'

De Arnhemmer kwam na uur in de ploeg voor aanvoerder Robin van Persie. 'Ik moet zeggen: ik was aardig cool. De spanning die ik voelde was wel een beetje te vergelijken met mijn debuut in de Eredivisie. Maar het besef dat je met een speler als Wesley Sneijder samenspeelt komt misschien later nog wel', aldus de middenvelder.

Chery
In tegenstelling tot Pröpper kwamen Steven Berghuis (AZ) en Tjaronn Chery (FC Groningen), ook nieuw in de selectie van het Nederlands elftal, niet in actie. 'Het is al supermooi dat je er bij zit, maar als je er dan toch bent hoop je dat je minuten gaat maken', laat Chery weten aan RTV Noord. 'Jammer dat het niet gelukt is tegen Amerika, maar dit smaakt naar meer. Ik wil er bij blijven.'

Na de nederlaag tegen de VS wacht volgende week vrijdag de belangrijke wedstrijd tegen Letland. Nederland moet winnen om zijn kansen op plaatsing voor het EK in eigen hand te houden. Oranje staat in Groep A derde met zeven punten uit vijf duels. IJsland (twaalf punten) en Tsjechië (dertien) staan er aanmerkelijk beter voor. Letland staat vijfde met drie punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.