'Promovendus Sheffield snel van roze wolk door acute financiële nood'

Reacties

Sheffield United kende een memorabele week. Door de zege op West Bromwich Albion werd promotie naar de Premier League bezegeld. Toch heeft de clubleiding aan die prestatie hoofdpijn overgehouden.

'Promovendus Sheffield snel van roze wolk door acute financiële nood'
© Pro Shots
Sheffield United
Sheffield United
2 - 0
West Bromwich Albion
West Bromwich Albion

Volgens de Daily Mail hebben de spelers van de succesformatie hun zorgen geuit. De clubleiding had namelijk een gigantische premie laten vastleggen, maar lijkt die niet te kunnen betalen. Het is het gevolg van een financiële rompslomp waar de club al het hele seizoen mee te kampen heeft.

Sheffield betaalde de salarissen van spelers dit seizoen al vaker te laat, omdat de eigenaar zou proberen te forceren om de club te verkopen. Prins Abdullah van Saoedi-Arabië lijkt genoeg van zijn speeltje te hebben, waardoor de zorgen op Bramall Lane groeien. Ook de bonus van acht miljoen pond staat op de tocht.

Spelers van Sheffield ontvangen volgens afspraak premies die variëren van 250.000 tot 400.000 pond. De verschillen zijn gemaakt op basis van de prestaties. Normaal gesproken krijgt Sheffield ook een gigantische bonus vanwege de entree in de Premier League, maar die komt te laat om aan de verplichtingen te voldoen. Overigens is de premie gigantisch, want pakweg Manchester United deelt bij het winnen van de Premier League een lagere beloning uit.

Half juli zou een bonus van zeker 170 miljoen pond aan Sheffield overgemaakt worden, maar omdat diverse contracten dan al afgelopen zijn, is dat te laat. Ook liggen diverse andere schuldeisers voor de deur. Daarnaast hangt de promovendus een straf van de FA boven het hoofd, nadat het bij een transfer in gebreke van betalingen bleef. Door de grillen van de Saoedische eigenaar vreest men in Sheffield voor de komende weken, waardoor de roze wolk snel grijs is geworden.

Championship

Stand Championship 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Burnley
46
29
14
3
87-35
+52
101
2
Sheffield United
46
28
7
11
73-39
+34
91
3
Luton Town
46
21
17
8
57-39
+18
80
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Championship
Meer over Championship
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.