Prominente analytici kraken Weghorst en snappen niets van keuze Ten Hag

Reacties

Wout Weghorst moet het na zijn optreden voor Manchester United tegen West Ham United ontgelden bij prominente Engelse analisten. Rio Ferdinand snapt niet waarom United-manager Erik ten Hag de spits als nummer 10 laat opdraven.

Prominente analytici kraken Weghorst en snappen niets van keuze Ten Hag
West Ham United
West Ham United
1 - 0
Manchester United
Manchester United

Weghorst keerde tegen West Ham weer terug in de basis bij United, waar hij sinds begin april genoegen moest nemen met een rol als invaller. De Oranje-international werd na een klein uur naar de kant gehaald door Ten Hag, die Anthony Martial binnen de lijnen bracht voor Weghorst.

Voormalig Mancunian Ferdinand denkt dat de keuze van Ten Hag voor Weghorst op '10' voor de nodige scheve gezichten zorgt binnen de selectie van United. 'Een '10' bij United moet in mijn ogen niet iemand zijn zoals Weghorst, met zijn eigenschappen', zei de analist van BT Sport.

'Als ik Sancho, Fernandes, Garnacho of Martial zou zijn, dan zou ik denken dat van een nummer 10 bij United blijkbaar iets heel anders wordt gevraagd dan kansen creëren, tussen de linies spelen en andere spelers in staat stellen om goals te maken. De beste actie van Weghorst tegen West Ham was een tackle op de helft van United', aldus Ferdinand.

Collega-analist Peter Crouch ziet ook niet de toegevoegde waarde van Weghorst in zijn huidige rol. 'Wout is een goede speler, maar ik begrijp niet waarom hij op die positie speelt. Als je hem opstelt, dan moet je ervoor zorgen dat hij de ballen teruglegt op Rashford en Sancho. Nu kun je niet het beste uit hem halen.'

Sky Sports-analist Jamie Carragher reageerde op Twitter op kritiek van zijn collega-analist en oud-United-aanvoerder Gary Neville op de familie Glazer, die de Manchester United van de hand willen doen. 'Ja, de Glazers besloten namelijk ook Weghorst op 10 op stellen, gaven honderd miljoen euro uit aan Antony en tachtig miljoen aan Casemiro (31) voor een vijfjarige deal!'

Premier League Productions-analist Ian Wright constateert dat de basisplek van Weghorst ook veel zegt over de huidige situatie van Martial: 'Met alle respect voor Martial, maar als Weghorst de voorkeur krijgt voor een basisplaats, dan heb je een probleem.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.