Stevige kritiek op Man Utd: 'In uitwedstrijden zijn ze vreselijk'

Reacties

Het mooiste is er na een lang seizoen wel af bij Manchester United. De ploeg van Erik ten Hag verloor zondagavond op bezoek bij West Ham United en moet zich ineens zorgen maken of het zeker gewaande Champions League -ticket wel veilig is. Liverpool hijgt The Red Devils inmiddels in de nek.

Stevige kritiek op Man Utd: 'In uitwedstrijden zijn ze vreselijk'
© Pro Shots
West Ham United
West Ham United
1 - 0
Manchester United
Manchester United

United staat op 63 punten. Liverpool heeft er eentje minder, maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Brighton staat qua verliespunten dichterbij: acht punten achter met twee wedstrijden minder dan de ploeg van Ten Hag. Het restprogramma van United is gunstig: thuis tegen Wolverhampton Wanderers, Chelsea en Fulham en nog op bezoek bij AFC Bournemouth. Daarom denken de analytici dat het nog wel goedkomt.

'Drie van de laatste vier wedstrijden zullen thuis zijn. Daar hebben ze geluk mee, want hun vorm in uitwedstrijden is vreselijk. Ze zijn niet in vorm, maar de supporters op Old Trafford kunnen hun rol spelen. Maar, ik blijf het zeggen, de spelers moeten de toon zetten. Ze zijn in de voorbije weken niet goed genoeg geweest, ze moeten wedstrijden uitspelen en daar moeten ze nu meteen mee beginnen. Liverpool jaagt ze op en ik denk dat die geen punten meer laten liggen, maar het zou me verbazen als United dit nog weggaf', sprak Rio Ferdinand bij BT Sports.

Hij kreeg bijval van Peter Crouch. 'Ik denk ook dat Liverpool zijn wedstrijden gaat winnen. Een paar maanden geleden dacht je dat ze uit de race lagen, maar ze hebben zich teruggevochten. Toch denk ik dat United het gaat redden. Ik kijk ook naar Brighton, die hebben nog een pittig programma. Dat is denk ik net te veel gevraagd. United gaat dat net redden.'

Het verschil werd zondag in Londen gemaakt door een gigantische blunder van David de Gea, die daarvoor in de Manchester Evening News gekapitteld werd met het laagst mogelijke rapportcijfer: een 1. Ook verder waren de voldoendes schaars: Luke Shaw, Antony, Marcus Rashford, Wout Weghorst en invaller Anthony Martial kwamen er met een mager zesje vanaf.

De clubwatcher voor de lokale krant ziet problemen 'aan beide kanten van het veld'. 'Dit was weer een onvergeeflijke fout in een seizoen dat er toch al vol mee zat. De achteruitgang van De Gea gaat zo snel dat het lijkt op zijn spel van vier jaar geleden', is het harde oordeel. Ook de selectie krijgt het zwaar te verduren.

'Een veeleisend speelschema en een gebrek aan kwaliteit eisen zijn tol. Waar Ten Hag ook kijkt, ziet hij spelers die je liever verkoopt dan opstelt. De spilzucht van de aanvallers stak ook weer de kop op. Bruno Fernandes, Christian Eriksen, Rashford en Antony: allemaal misten ze het doel vanuit kansrijke positie.'

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
6
Brighton & Hove Albion
38
18
8
12
72-53
+19
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.