Spartak Moskou is gesneuveld in de derde voorronde van de Champions League. De ploeg van Quincy Promes slaagde er in de return niet in PAOK Saloniki te verslaan.

Spartak Moskou
0 - 0
PAOK Saloniki

Vorige week leek Spartak goede zaken te doen in Rusland, maar de Russen zagen een 0-2 voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen. Al voor rust stond het 3-2 voor PAOK. Promes kreeg in de zeventigste minuut nog een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker, maar de aanvaller zag zijn strafschop, met hulp van de paal, gekeerd worden door doelman Alexandros Paschalakis.

De return moest dus gewonnen worden door Spartak, maar na ruim een half uur kreeg de thuisclub een enorme tegenvaller te verwerken. Luiz Adriano kreeg een directe rode kaart voor een vermeende klap richting José Crespo. Kort daarvoor was Fernando dicht bij de openingstreffer namens Spartak. Het aluminium stond de 1-0 echter in de weg.

Met elf tegen tien was PAOK op slag van rust erg gevaarlijk via Aleksandar Prijovic, terwijl Amr Warda in de tweede helft een een goede mogelijkheid kreeg namens de Grieken. Spartak had aan één doelpunt genoeg om de play-offs te bereiken, maar in de tweede helft waren er nauwelijks kansen voor de Moskovieten die geluk hadden dat ook Dimitris Pelkas aan de andere kant zijn vizier niet op scherp had staan.

Het bleef uiteindelijk 0-0 in de Otkrytiye Arena, waardoor PAOK Saloniki de play-offs van de Champions League bereikte. Daarin is de winnaar van het tweeluik tussen Benfica en Fenerbahçe de tegenstander. Spartak Moskou gaat verder in de Europa League.