Promes treurt om bijzondere comeback en gemiste penalty

Spartak Moskou heeft verzuimd om al een enorme stap richting de play-offronde van de Champions League te zetten. Een 0-2 voorsprong bij PAOK Saloniki werd vliegensvlug verspeeld (3-2). Quincy Promes miste in de tweede helft vanaf elf meter dé kans op de gelijkmaker.

PAOK Saloniki
3 - 2
Spartak Moskou

Het werd zo een teleurstellende avond voor de Nederlander, die in Griekenland van begin tot eind meespeelde en nog wel verantwoordelijk was geweest voor de 0-2. Dit doelpunt maakte Promes al in de zeventiende minuut. Nadat Igor Popov Spartak op een vroege voorsprong had gezet ('7), verdubbelde Promes met een van richting veranderd schot de Russische marge.

Voor Spartak leek het zo een heel fijne avond te worden. Nog voor rust werden de rollen echter volledig omgedraaid. Een benutte strafschop van Aleksandar Prijovic betekende na een halfuur de aansluitingstreffer en zeven minuten later schoot Dimitrios Limnios de 2-2 binnen. Door de treffer van Dimitrios Pelkas in de 44ste minuut ging PAOK zelfs met een 3-2 voorsprong de kleedkamer in.

Spartak kwam deze bijzondere comeback niet meer te boven. De Russen gingen in de tweede helft nog wel op zoek naar de gelijkmaker en kregen daar twintig minuten voor tijd een enorme kans voor, toen PAOK-verdediger Evgen Khacheridi een strafschop veroorzaakte. Dit leverde echter geen goal op voor Spartak: de niet eens zo slecht geschoten penalty van Promes werd, met hulp van de paal, gekeerd door doelman Alexandros Paschalakis.

Dankzij de twee uitdoelpunten heeft Spartak nog wel een goede uitgangspositie voor de return van volgende week. Toch zal bij Promes en co het gevoel dat zij een unieke kans hebben laten liggen overheersen.