Promes eindelijk 'Russisch' in Oranje: 'Veel mensen spraken erover'

Reacties

Quincy Promes is blij met zijn uitstekende optreden namens Oranje tegen Marokko. Met een goal en assist maakte hij het verschil tijdens de 1-2 zege, iets wat in het verleden wel eens anders was.

Promes eindelijk 'Russisch' in Oranje: 'Veel mensen spraken erover'

Waar Promes (25) voor zijn club Spartak Moskou afgelopen seizoen voor de derde keer op rij dubbele cijfers liet noteren, maakte de Amsterdammer in Oranje tot het duel met Marokko pas twee doelpunten. Het is een contrast waar de laatste tijd steeds vaker over werd gesproken.

In Agadir liet Promes eindelijk zijn 'Russische vorm' zien. 'Ik heb daar zelf altijd vertrouwen in gehouden, dat de goals en assists wel zouden komen', zei hij tegen SBS6. 'Maar veel mensen spraken erover, gelukkig is het vandaag gelukt.'

'Zolang wij winnen maakt het me niet uit wie ze maakt, maar natuurlijk is het fijn dat ik heb gescoord. Druk maakt me beter, motiveert me alleen maar. Ik weet dat ik het kan', ging Promes verder.

'Deze overwinning is belangrijk voor het zelfvertrouwen, zeker omdat we op 9 juni een WK-kwalificatiewedstrijd spelen', doelt hij op het duel met Luxemburg. 'Alles zat in deze overwinning. Een rode kaart zelfs, daardoor kregen we het aan het einde best lastig. Hoe we de zege eruit hebben gesleept is een compliment waard.'

'Duo De Ligt en Hoedt maakt sterke indruk bij Oranje'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.