Primeur Eriksen valt in het niet bij historische Mertens

Reacties

Napoli heeft zich geplaatst voor de finale om de Coppa Italia. Het gelijkspel betekende het einde aan het bekeravontuur van Internazionale.

Primeur Eriksen valt in het niet bij historische Mertens
© Pro Shots
Napoli
Napoli
1 - 1
Internazionale
Internazionale

Mertens staat aan de vooravond van het tekenen van een nieuw contract bij Napoli. 'Hij wil geschiedenis schrijven', zei België-bondscoach Roberto Martínez afgelopen week over die keuze. De Rode Duivel wil meer geschiedenis schrijven, want hij had zich al verzekerd van een plaats in de historie van I Partenopei.

Zaterdag bevestigde Mertens zijn status andermaal door te scoren. Zijn treffer in het Coppa Italia-duel met Internazionale was zijn 122ste in dienst van Napoli en daarmee eigende hij de titel clubtopscorer aller tijden zich toe. Tot nu deelde hij het record met Marek Hamsik, waar Diego Maradona op 'slechts' 115 doelpunten bleef steken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mertens maakte de historische treffer kort voor rust op aangeven van Lorenzo Insigne, die met een no look-pass zijn teamgenoot in scoringspositie had gebracht. Met name David Ospina prees zich gelukkig met het doelpunt. De Colombiaanse doelman stond niet alleen met een uittrap aan de basis van de gelijkmaker, maar hij mocht ook de beroerde start van Napoli zich persoonlijk aanrekenen.

Inter had nauwelijks twee minuten nodig gehad om de achterstand van de heenwedstrijd (0-1 nederlaag) weg te poetsen. Daarbij had Ospina de helpende hand geboden, want hij had zich compleet laten verrassen door een indraaiende corner van Christian Eriksen. De bal verdween direct vanuit de hoekschop door de benen van Ospina in het Napolitaanse doel.

Voor de Deen was het zijn eerste doelpunt voor Internazionale op Italiaanse bodem. Maar het bleek niet de voorbode van een succes van de Nerazzurri. Ondanks verwoede pogingen van Stefan de Vrij cum suis de uitschakeling te voorkomen was namelijk de treffer van Mertens het laatste wapenfeit in Stadio San Paolo.

Mertens krijgt door het resultaat tegen Inter de kans meer historie te schrijven met Napoli. Op 17 juni wacht Juventus in de finale als laatste obstakel om de Coppa Italia naar Napels te brengen. Voor de Belg zou dat zijn derde prijs worden sinds zijn overstap in 2013 van PSV naar Napoli na de Italiaanse beker en de Super Cup in 2014. Ospina zal er woensdag niet bij zijn. Door een gele kaart wegens tijdtrekken is hij geschorst voor de finale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.