Primeur Aké zet toon in doelpuntenfestijn: 'Dit wil je als kleine jongen'

Reacties

Nathan Aké heeft woensdag tot zijn eigen genoegen eindelijk zijn eerste treffer op het Champions League-podium te pakken.

Primeur Aké zet toon in doelpuntenfestijn: 'Dit wil je als kleine jongen'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
6 - 3
RB Leipzig
RB Leipzig

Aké had woensdag bij Manchester City tegen RB Leipzig verrassend genoeg de voorkeur gekregen boven John Stones en Aymeric Laporte. De Oranje-international mocht zich vanwege (lichte) blessures bij zijn concurrenten laten zien centraal achterin naast Rúben Dias.

Aké deed dat met verve, waarbij hij ook nog eens het genoegen smaakte zijn eerste treffer op het miljardenbal te maken. Na ruim een kwartier bracht hij met een krachtige kopbal de 1-0 op het scorebord.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik ben zo blij mijn eerste Champions League-goal te hebben gemaakt. Hopelijk gaan er nog veel meer komen', zei de verdediger op de clubwebsite. 'Afgelopen seizoen was ik er al dichtbij. Om dan meteen in de eerste wedstrijd van dit seizoen te scoren, dat is iets wat je wil als kleine jongen. Het is fantastisch om op dit podium te spelen en te scoren.'

Met zijn treffer zette Aké na ruim een kwartier de toon voor een doelpuntenfestijn, waarin Manchester City uiteindelijk met duidelijke cijfers aan het langste eind trok (6-3). 'Het was een zeer open wedstrijd. We hebben ze te veel laten voetballen, ze hadden te veel ruimte. We moeten dat donderdag analyseren. Maar iedere keer dat ze terugkwamen in de wedstrijd scoorden we snel weer. Daardoor slonk hun hoop. Daar ben ik blij mee.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.