Oranje tegen Turkije zonder afgehaakte Gakpo en Aké

Reacties

Een tegenvaller voor bondscoach Louis van Gaal. Hij kan tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Turkije (dinsdagavond) niet beschikken over Cody Gakpo. Ook verdediger Nathan Aké is afgehaakt.

Oranje tegen Turkije zonder afgehaakte Gakpo en Aké
© Pro Shots
Nederland
Nederland
6 - 1
Turkije
Turkije

Vooral het afhaken van Gakpo is een tegenvaller. De jongeling van PSV stond tijdens de eerste twee WK-kwalificatieduels van deze interlandperiode (Noorwegen-uit en Montenegro-thuis) in de basis. Hij maakte in dat tweede duel op schitterende wijze zelfs zijn eerste goal voor Oranje, kort voordat hij werd gewisseld. Nu is duidelijk geworden dat Gakpo in die wedstrijd een blessure heeft opgelopen en dus niet inzetbaar is tegen Turkije. Hij herstelt bij PSV.

Manchester City-verdediger Aké speelde in de hierboven genoemde wedstrijd geen minuut. Hij was eventueel een optie om tegen Montenegro de geschorste Daley Blind op linksback te vervangen, maar Van Gaal koos voor debutant Tyrell Malacia. Aké heeft het trainingskamp 'na overleg' verlaten, vanwege privé-omstandigheden. Van Gaal heeft besloten om geen vervangers op te roepen voor de twee afhakers, waardoor de selectie nu nog bestaat uit 23 spelers.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.