Prijzenkast 'beste speler' Bernardo Silva puilt uit na droomseizoen

Reacties

Bernardo Silva heeft zondag ten koste van Nederland (1-0) zijn seizoen een passend slot gegeven. De Portugees voegde twee Nations League-prijzen toe aan zijn toch al indrukwekkende palmares.

Prijzenkast 'beste speler' Bernardo Silva puilt uit na droomseizoen

Met Manchester City won de aanvaller vier prijzen. Met het Community Shield, de FA Cup, de League Cup en de Engelse titel op zak als oogst van het seizoen sloot hij aan bij de Portugese ploeg in de jacht op nog meer eremetaal.

Bernardo Silva slaagde met verve in zijn missie. Met zijn assist op matchwinner Gonçalo Guedes leverde hij zijn bijdrage aan het succes. 'Ik hoorde hem schreeuwen "Bernardo!". Ik zag niet echt waar hij stond, maar legde de bal opzij en zag gelukkig hoe fantastisch hij afrondde.'

Bernardo Silva pakte naast de Nations League-trofee ook een persoonlijke prijs. Hij werd gekozen tot Speler van het Toernooi dankzij zijn 'positieve invloed op het team zowel in balbezit als bij balverlies', was te lezen in het juryrapport.

Zelf was hij vooral te spreken over de Nations League-zege. 'Ik ben zo enorm trots. Dit is mijn eerste titel met mijn land', aldus Bernardo Silva. 'Ik ben zo blij om mijn seizoen zo te eindigen met zulke fantastische mensen die ons hebben geholpen. Nu is het moment aangebroken om rust te nemen en te proberen het volgend seizoen nog beter te doen. Het belangrijkste is dat Portugal heeft gewonnen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.