Premier League voorkomt met deal nieuwe quarantaineproblemen

Reacties

Internationals van Premier League-clubs die in de komende periode naar zogenaamde rode landen af moeten reizen voor interlands, hoeven niet meer tien dagen in quarantaine bij terugkeer. Dit heeft de Premier League geregeld in een deal met de Britse overheid en gezondheidsautoriteiten. Het gaat enkel om spelers die volledig gevaccineerd zijn.

Premier League voorkomt met deal nieuwe quarantaineproblemen
© Pro Shots

De quarantaineregels zorgden vorige maand nog voor behoorlijk wat ophef in Zuid-Amerika. De wedstrijd tussen Brazilië en Argentinië in de WK-kwalificatiecyclus werd gestaakt, omdat officials van de Braziliaanse gezondheidsautoriteiten het veld opkwamen om vier spelers van de Argentijnen van het veld te halen.

Emiliano Martínez, Cristian Romero, Giovani Lo Celso en Emiliano Buendía van Argentinië mochten volgens de Braziliaanse instanties niet in actie komen tijdens de wedstrijd, omdat ze de quarantaineregels hadden overtreden. De spelers van Argentinië vertrokken daarop naar de kleedkamer, het duel werd niet uitgespeeld.

Clubs uit de Premier League (en La Liga) wilden spelers liever niet afstaan vanwege de geldende quarantaineregels. Spelers die naar landen met een rode indicatie (nog veel coronabesmettingen) zouden afreizen, moesten voorheen tien dagen in quarantaine bij terugkeer in Groot-Brittannië. Clubs waren daar niet blij mee, aangezien spelers in dat geval één of zelfs twee duels moesten missen.Die regelgeving is nu dus aangepast.

Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.