Premier League-spits aangeklaagd voor 232 overtredingen op gokmarkt

Reacties

De Engelse voetbalbond FA heeft Ivan Toney aangeklaagd bij de tuchtcommissie voor het overtreden van de gokregels. Liefst 232 keer zou de Brentford-aanvaller de regels gebroken hebben. Daardoor hangt hem een torenhoge schorsing boven het hoofd.

Premier League-spits aangeklaagd voor 232 overtredingen op gokmarkt

De acties op de gokmarkt vonden plaats tussen 25 februari 2017 en 23 januari 2021, meldt de BBC. In dat tijdsbestek stond Toney onder contract bij vier verschillende clubs: Scunthorpe United, Wigan Athletic, Peterborough United en Brentford. Met Brentford ging Toney naar de Premier League, waar hij een sensatie bleek.

Het leverde Toney, dit seizoen al tien keer trefzeker in de Premier League, een plaats op in de voorselectie van Engeland voor het WK in Qatar. Bondscoach Gareth Southgate liet hem echter thuis, volgens diverse Britse media ook vanwege het gokschandaal wat hem boven het hoofd hing. Nu krijgt Toney tot 24 november de tijd om te reageren op de beschuldigingen aan zijn adres.

Voetballers in Engeland zijn bij de wet verboden om op wedstrijden te wedden of om informatie over wedstrijden te delen met anderen. International Kieran Trippier - wel van de partij in Qatar - werd in 2020 tien weken geschorst, omdat hij informatie deelde met vrienden, zodat ze geld hadden ingezet op zijn transfer van Tottenham Hotspur naar Atlético Madrid.

Joey Barton werd in 2017 zelfs vijf maanden geschorst. Hij gaf toe liefst 1260 weddenschappen rondom voetbalwedstrijden te hebben afgesloten. Ook Toney lijkt een schorsing tegemoet te gaan, maar de spits krijgt nog een kans op een verweer.

Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.