Precies een jaar later weer geen Ajacieden in basisopstelling Oranje

Reacties

Het Nederlands elftal treedt woensdagavond zonder Ajax-spelers aan tegen Kroatië. Precies een jaar geleden, op 14 juni 2022, kwam het voor het laatst voor dat er geen enkele speler van de Amsterdammers een basisplaats had.

Precies een jaar later weer geen Ajacieden in basisopstelling Oranje
© Pro Shots
Nederland
Nederland
nv
2 - 4
Kroatië
Kroatië

Bondscoach Ronald Koeman riep deze interlandperiode met Jurriën Timber en Steven Bergwijn twee Ajax-spelers op. Spelers als Steven Berghuis, Brian Brobbey en Davy Klaassen kregen geen uitnodiging voor de finaleronde van de Nations League.

Omdat tegen Kroatië Lutsharel Geertruida de voorkeur krijgt boven Timber en voorin Donyell Malen, Cody Gakpo en Xavi Simons het mogen laten zien, verschijnt er geen enkele speler van Ajax aan de aftrap van een Oranje-interland. De laatste keer dat dit gebeurde, was dus precies een jaar geleden. Toen speelde Oranje in de groepsfase van de Nations League tegen Wales. Onder toenmalig bondscoach Louis van Gaal werd in De Kuip met 3-2 gewonnen, Jasper Cillessen, Hans Hateboer, Matthijs de Ligt, Bruno Martins Indi, Tyrell Malacia, Jordan Teze, Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners, Noa Lang, Cody Gakpo en Vincent Janssen waren toen de basisspelers.

Met keeper Justin Bijlow, Geertruida en Mats Wieffer staan er drie spelers van het kampioenselftal van Feyenoord in de basisopstelling tegen Kroatië. Het is voor het eerst sinds de strijd om het brons op het WK van 2014 dat Feyenoord drie spelers aan de Oranje-basis afvaardigt in een competitieve interland. In en tegen Brazilië hadden op 12 juli 2014 Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Jordy Clasie een basisplaats.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Kroatië
Meer over Kroatië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.