Prandelli: 'Italië kan zich alleen aanvallend onderscheiden'

Hoewel Italië waarschijnlijk nooit los zal raken van de associatie met defensief voetbal, zullen de Azzurri op het WK van volgend jaar uitgaan van eigen kracht. Bondscoach Cesare Prandelli heeft niets met de afwachtende speelstijl die door veel trainers van nu wordt gepropageerd.

Prandelli: 'Italië kan zich alleen aanvallend onderscheiden'

Volgens Prandelli kan Italië alleen met aanvallend en initiatiefrijk voetbal een gooi doen naar de wereldtitel. 'Dit elftal kan niet anders dan aanvallen', aldus de bondscoach, die met die spelopvatting het verschil hoopt te maken in Brazilië. 'Als we niet aanvallen, zijn we hetzelfde als alle andere ploegen. Dan denk ik niet dat we ons kunnen onderscheiden.'

'Ik zie op het WK liever een Italiaanse ploeg die tot het einde van de wedstrijd risico's durft te nemen, dan een elftal dat zich ingraaft om geen tegendoelpunt te krijgen', vervolgt Prandelli, die maandagavond voor de vijftigste keer als bondscoach op de bank zat tijdens de oefeninterland Italië-Nigeria (2-2).

De offensieve intenties van Prandelli hebben wel hun weerslag op de Italiaanse defensie. De normaliter zo solide nationale ploeg incasseerde in zijn laatste tien interlands namelijk zestien doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen