Prandelli in zelfde schuitje als Oranje: 'Doe maar Brazilië'

Net als Nederland is Italië voor de WK-loting van vrijdag voorlopig ingedeeld in Pot 4. Die pot bestaat nu nog uit negen landen, aangezien één land uit die pot vrijdag per loting zal worden toegewezen aan Pot 2. Zowel voor Oranje als Italië geldt een mogelijke Poule des Doods, maar de Italiaanse keuzeheer Cesare Prandelli maakt zich daarover geen zorgen.

Prandelli in zelfde schuitje als Oranje: 'Doe maar Brazilië'

Op basis van de FIFA-wereldranglijst zou Nederland samen met Italië, Engeland, Portugal, Griekenland, Bosnië-Herzegovina, Kroatië en Rusland in Pot 4 geplaatst worden, terwijl Frankrijk in Pot 2 terecht zou komen. Maar dinsdag werd bekend dat ook Frankrijk deel uitmaakt van Pot 4 en dat door loting bepaald wordt welke van de negen landen verhuist.

Het land dat naar Pot 2 wordt overgeheveld, zal uit Pot 1 géén Europees land treffen. Duitsland, Spanje, Zwitserland en België vallen dan af als opponent, maar Brazilië, Argentinië, Colombia en Uruguay zijn dan nog wél over als groepshoofden. Zo zou zowel voor Italië als Nederland een paring met Brazilië en Frankrijk uit de bus kunnen komen.

'Maar ik hoop juist op een sterke groep', liet Prandelli al weten. 'In onze historie hebben we het altijd goed gedaan tegen sterke tegenstanders. Als wij het op papier gemakkelijker hebben, komen we in de problemen. Misschien kunnen we Brazilië loten', sprak de Italiaan hoopvol.

Wie Prandelli in ieder geval liever niet wil treffen, is Duitsland. Recentelijk werd in een oefeninterland nog met 1-1 besloten. 'In de groep wil ik ze graag vermijden, maar ik teken ervoor om ze in de finale te treffen.'

Drinkpauzes
Overigens krijgt een proefballonnetje van Prandelli mogelijk nog een vervolg. Hij opperde om tijdens de wedstrijden drinkpauzes in te stellen vanwege de hitte. De FIFA liet al wel weten de aanvangstijden niet te zullen aanpassen aan het weer, maar wil mogelijk wel meedenken over het tijdelijk stilleggen van de duels voor drinkpauzes. 'Mij lijkt het een prima plan', aldus Prandelli. 'Als het niet gebeurt vragen straks acht van mijn spelers om een wissel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen