Prachtknal Janssen bezorgt Twente zege op Werder

Door een prachtige knal van Theo Janssen reist FC Twente volgende week donderdag met perspectief af naar Bremen. In de Grolsch Veste was de thuisploeg niet de mindere en won met 1-0. Sander Boschker speelde een belangrijke rol.

FC Twente kende geen personele problemen en coach Steve McClaren kon zijn favoriete elf het veld van de Grolsch Veste insturen. De thuisploeg begon goed en leek al snel op voorsprong te komen toen Blaise Nkufo binnentikte. Aangever Miroslav Stoch stond echter buitenspel. Na een aardige opening kwam Werder Bremen sterk terug in de wedstrijd.

Boschker redde echter goed op inzetten van Claudio Pizarro en Marko Marin. De 39-jarige keeper zag er één keer slecht uit toen hij een schot van Torsten Frings loste. Marin mikte echter naast uit de rebound. In de slotfase voor de pauze namen de Duitsers wat gas terug en kwam FC Twente op voorsprong.

In de 39ste minuut kreeg Theo Janssen tijd en ruimte om zijn linkerbeen te laten spreken. De middenvelder bedacht zich niet en klopte Tim Wiese van buiten het strafschopgebied genadeloos. Na de rust bleven de Tukkers het initiatief houden, zij waren meerdere keren dichtbij uitbreiding van de score. Janssen zag Wiese knap redden en Kenneth Perez miste het doel op een haar na een mooie vrije trap. Even later leek de Deen te scoren, maar floot scheidsrechter Lucílio Batista hem terug omdat hij de makkelijk vallende Frings onderuit getrokken zou hebben.

Zonder in grote problemen te komen, overleefde FC Twente de slotfase. De ploeg is kansrijk om bij de laatste zestien van het Europa League-toernooi te gaan behoren.