Prachtige volley bezorgt Sunderland punt op Anfield

De Premier League is zaterdag zonder grote verrassingen begonnen. Liverpool, waar Dirk Kuijt op de bank begon, verspeelde in eigen huis punten. Martin Jol debuteerde met een doelpuntloos gelijkspel. Queens Park Rangers ging kansloos ten onder tegen Bolton Wanderers: 0-4.

Prachtige volley bezorgt Sunderland punt op Anfield

Liverpool - Sunderland 1-1Al vroeg kreeg Liverpool de kans om het eerste Premier League-doelpunt van het seizoen te maken. Sunderland-verdediger Kieran Richardson toucheerde Luis Suarez, die gemakkelijk naar de grond ging. De Uruguayaan ging zelf achter de bal staan, maar schoot de toegekende strafschop ruimschoots over.

Ruim vijf minuten later kwamen The Reds alsnog op voorsprong. Een indraaiende vrije trap van aankoop Charlie Adam werd op subtiele wijze door Suarez achter Sunderland-doelman Simon Mignolet gekopt.

Het leek erop dat Sunderland overklast ging worden. The Black Cats schakelden na een afgekeurd doelpunt van Andy Carroll en een snoeihard schot op de lat van Stewart Downing de knop om.

Na rust stond er een minder agressief Liverpool en een gretiger Sunderland op het veld. Dat resulteerde een kwartier na de hervatting in de gelijkmaker. Met een prachtige volley bepaalde Sebastian Larsson de stand op 1-1.

Dirk Kuijt, die door manager Kenny Dalglish een uur op de bank werd gehouden, kon in het laatste half uur het verschil niet meer maken. Sunderland zakte weliswaar weer in waardoor het overwicht van de thuisploeg toenam, maar aan scoren kwam Liverpool niet meer toe.

Fulham - Aston Villa 0-0Fulham-trainer Martin Jol is de competitie met een gelijkspel gestart. In het eigen Craven Cottage kwam zowel Aston Villa als Fulham niet tot scoren.

In een saai duel ontpopten de doelmannen zich tot de belangrijkste spelers. Aston Villa-doelman Shay Given debuteerde met een clean sheet, maar ook Mark Schwarzer speelde met een aantal ingrepen een grote rol in het gelijkspel.

Voor Martin Jol wacht na het teleurstellende gelijkspel donderdag een optreden in de Europa League tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk. Daarna gaat het team op bezoek bij Wolverhampton Wanderers.

Overige uitslagenBlackburn Rovers - Wolverhampton Wanderers 1-2 Queens Park Rangers -Bolton Wanderers 0-4Wigan Athletic - Norwich City 1-1

Overige duelNewcastle United - Arsenal 18.30 uur Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's