Prachtgoal Huntelaar helpt Ajax op weg tegen PEC

Reacties

Ajax heeft zaterdag de derde overwinning op rij geboekt in de Eredivisie. PEC Zwolle werd in de Johan Cruijff Arena verslagen (3-0), mede dankzij twee treffers van Klaas-Jan Huntelaar.

Prachtgoal Huntelaar helpt Ajax op weg tegen PEC

Ajax-trainer Marcel Keizer zorgde voor een primeur door zowel Huntelaar als Kasper Dolberg in de spits te posteren. Lasse Schöne werd geslachtofferd, Hakim Ziyech en Donny van de Beek vormden het middenveld. David Neres en Amin Younes bezetten de flanken. Dat Keizer met de keuze voor Huntelaar de goede had gemaakt, bleek uit de openingstreffer.

Het begon bij Donny van de Beek, die David Neres vond met een fraaie lange pass. De Braziliaan was directe tegenstander Bram van Polen kwijt door met een voetbeweging de bal met zijn linkervoet naar rechts te tikken. De vleugelspeler snelde het strafschopgebied in en gaf voor op Huntelaar, die achter zijn standbeen langs binnentikte: 1-0. Een bijzondere goal voor Huntelaar, die nu tegen alle 23 Eredivisie-ploegen waartegen hij ooit speelde minimaal één keer heeft gescoord.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Amsterdammers in de veelbelovende beginfase. De thuisploeg verzuimde wel om verder afstand te nemen. Matthijs de Ligt kopte naast uit een vrije trap van Ziyech en Dolberg schoot naast. Aan de andere kant werd PEC juist gevaarlijk. Doelman André Onana moest ingrijpen op pogingen van Younes Namli en Youness Mokhtar, terwijl Joël Veltman een schot van Mustafa Saymak blokte.

Ook na de rust maakte Ajax niet meer de flitsende indruk van de beginfase. PEC kreeg zelfs wat mogelijkheden en aan de andere kant redde keeper Diederik Boer op een schot van Ziyech. Keizer greep vervolgens in door Dolberg en Neres van het veld te halen en Frenkie de Jong en Justin Kluivert te brengen. Laatstgenoemde liet zich direct gelden. De aanvaller werd in het strafschopgebied onderuit gehaald door Van Polen. Boer stopte de penalty van Ziyech echter en voorkwam daarmee een nieuw Amsterdams feestje. Ziyech miste tijdens de interlandperiode ook al een strafschop namens Marokko, maar scoorde enkele minuten later alsnog voor Ajax. Op aangeven van Kluivert tikte de middenvelder binnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met de 2-0 was het verzet van PEC voor een groot deel gebroken. De Zwollenaren gingen bij een 1-0 stand op zoek naar de gelijkmaker, maar hadden na de tweede Amsterdamse treffer door dat de kans op een goed resultaat enorm was geslonken. Ajax pakte in de slotfase nog een keer door en kwam via opnieuw Huntelaar op 3-0. Ziyech stuurde De Jong weg met een fraaie steekpass. De middenvelder zag Huntelaar voor de goal, gaf de bal voor en zag zijn pass verzilverd worden. Daarmee was de eindstand bereikt. Siem de Jong, overgekomen van Newcastle United, bleef de hele wedstrijd op de bank.

Ajax klimt door de overwinning over PEC heen op de ranglijst. Met negen punten uit vier wedstrijden staan de Amsterdammers op plaats vier, terwijl PEC vijfde staat.

Clubwatcher Freek Jansen blikt terug: 'Experiment mislukt en Keizer kan niet meer om Huntelaar heen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.