Huntelaar wil Eredivisie-bingo completeren tegen PEC

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. Ajax ontvangt zaterdagavond het nog ongeslagen PEC Zwolle.

Huntelaar wil Eredivisie-bingo completeren tegen PEC
 
Speelronde4
Aftrap20.45 uur
ScheidsrechterSerdar Gözübüyük

• In de zeventien Eredivisie-edities van Ajax-PEC Zwolle leden de Amsterdammers slechts tweemaal puntenverlies. Dat gebeurde middels twee gelijke spelen.

• Ajax verloor tijdens de openingsronde van Heracles Almelo, maar boekte daarna zeges op FC Groningen en VVV-Venlo. De vicekampioen heeft nog wel een puntje minder dan PEC Zwolle, dat na drie speelrondes de derde plaats bezette.

• Zeg je Ajax-PEC Zwolle, dan zeg je al snel Jari Litmanen. In 2002 beleefde de Fin tegen de Blauwvingers zijn rentree voor de Amsterdammers. Litmanens tweede periode in de hoofdstad zou veel minder succesvol worden dan zijn eerste termijn. De spelmaker kampte met veel blessureleed en kreeg uiteindelijk in 2004 geen nieuw contract aangeboden. In de editie van deze Ajax-PEC kan Siem de Jong zijn comeback vieren.

'Duo Dolberg/Huntelaar straalt machtsvertoon en kwaliteit uit'

• In dit nog prille seizoen is Ajax vooral in de tweede helft van wedstrijden op dreef. Negen van de elf doelpunten vielen pas na rust. De enige goals in de eerste helft vielen tegen FC Groningen en OGC Nice. Vlak voor het interlandreces kwam Ajax ook tegen VVV-Venlo pas na de thee los met twee goals en een overwinning tot gevolg.

• Ajax zegevierde in zijn laatste negen competitiewedstrijden voor eigen publiek. De laatste keer dat de Amsterdammers meer achtereenvolgende thuiszeges boekten, was tussen januari en augustus 2011 (tien overwinningen op rij in Amsterdam).

• Klaas-Jan Huntelaar maakte tegen 22 van de 23 Eredivisie-ploegen waartegen hij ooit speelde minimaal één treffer. Alleen tegen PEC Zwolle scoorde hij nooit.

Een razendsnelle vooruitblik op Ajax-PEC

• Kasper Dolberg kreeg het in de afgelopen negen uur en 47 minuten niet voor elkaar een assist te verzorgen of een doelpunt te maken in een officieel duel.

• Na dertien uitwedstrijden met minimaal één tegentreffer probeert PEC Zwolle eindelijk een keer de 'nul' te houden buitenshuis. Deze eeuw noteerde het alleen in de periode 2011-2012 een nog langere reeks zonder clean sheet in uitwedstrijden (twintig duels).

De laatste vijf edities van Ajax-PEC Zwolle:

 
SeizoenUitslag
2012/133-0
2013/142-1
2014/150-0
2015/163-0
2016/175-1
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.