Powel wil Elche verlaten voor rentree bij De Graafschap

Berry Powel begint mogelijk aan zijn derde periode bij De Graafschap. De 32-jarige spits is momenteel in dienst bij het Spaanse Elche, maar staat open voor een terugkeer naar Doetinchem.

Powel wil Elche verlaten voor rentree bij De Graafschap

Beide partijen zijn sinds enkele dagen in gesprek. De Graafschap wil de selectie met een ervaren spits versterken. Verschillende stromingen binnen de club beschouwen Powel, die na zijn vertrek altijd begaan is gebleven met de Achterhoekers, als ideale nieuweling. Trainer Pieter Huistra wil de speler echter eerst enkele dagen aan het werk zien.

Voor Powel is dat geen optie, aangezien hij topfit is en gewoon onder contract staat bij de Spaanse promovendus. Hij hoopt op medewerking van de club om zijn nog eenjarige contract af te kopen, maar twijfel bij De Graafschap gooit mogelijk alsnog roet in het eten. Ook de Spaanse clubs Deportivo La Coruna, Real Murcia en Girona hebben inmiddels belangstelling getoond, maar de voorkeur van de spits gaat uit naar een terugkeer naar Nederland.

Technisch manager Roland Vroomans wil nu naar Spanje afreizen om de aanvaller, die in het verleden in 87 competitieduels 50 keer trefzeker was voor de Superboeren, tijdens trainingen en een oefenduel aan het werk te zien. Powel werd in het verleden twee keer met De Graafschap kampioen van de Jupiler League. Overigens begon de Doetinchemse club gisteren met een flinke teleurstelling aan het seizoen. Het uitduel met Fortuna Sittard werd met 2-0 verloren. (Freek Jansen)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen