Weinig kans op speeltijd voor Powel bij ambitieus Elche

Het is nog maar de vraag of Berry Powel dit seizoen in de Primera División gaat debuteren. Met Elche werd de 33-jarige aanvaller de vorige jaargang kampioen van de Segunda División. Maar op het hoogste niveau plant de club veel personele veranderingen.

Weinig kans op speeltijd voor Powel bij ambitieus Elche

Lokale media berichtten recent dat Powel, vorig seizoen nog goed voor 23 competitieduels, een van de spelers is voor wie géén plaats meer zal zijn in het team van trainer Fran Escribá.

'Niemand heeft gezegd dat ik weg móét. Wat klopt is dat Elche’s technisch directeur (Jesús de Huerta, red.) heeft aangegeven nóg twee aanvallers met Primera División-ervaring te willen halen', reageert Powel tegenover Voetbal International.

'Als ze die daadwerkelijk gaan halen, moeten we gaan kijken naar een oplossing', vervolgt Powel. 'Maar voorlopig zijn die er niet. En dus blijf ik voorlopig gewoon speler van Elche. Dat zegt zowel de directeur als de trainer.'

De club zal het nog één seizoen doorlopende contract met de vroegere speler van onder meer FC Den Bosch, De Graafschap en FC Groningen respecteren. Toch zal Powel niet koste wat het kost aanblijven om kans te maken de oudste Nederlandse debutant ooit in de Primera División te worden.

'Als er nog twee jongens bij komen, moet je realistisch zijn. Een heel jaar op de tribune zitten heeft weinig zin. Dan moet ik eerlijk zijn en kijken wat de beste oplossing voor mijzelf is. Maar dat is ver vooruit kijken. Van de veertig aanvallers die laatst zijn genoemd, is er geen een gekomen…' (Vincent Okker)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen