Pover Barça ontsnapt dankzij Ter Stegen en late goal Araújo bij Sociedad

Reacties

Barcelona heeft zaterdag dankzij uitblinker Marc-André ter Stegen en een late goal van Ronald Araújo een zwaarbevochten zege geboekt bij Real Sociedad. De Catalanen hadden ondanks de terugkeer van enkele sterkhouders nauwelijks iets te vertellen in San Sebastian.

Pover Barça ontsnapt dankzij Ter Stegen en late goal Araújo bij Sociedad
Real Sociedad
Real Sociedad
0 - 1
Barcelona
Barcelona

Een week na de verloren Clásico wachtte Barça een lastig duel in de Reale Arena in San Sebastian, waar de Catalanen wel weer konden beschikken over Jules Koundé. Ook Robert Lewandowski, die tegen Real Madrid als invaller binnen de lijnen kwam, bleek fit genoeg voor een basisplaats. Frenkie de Jong ontbrak nog in de wedstrijdselectie van Barcelona.

Sociedad bezorgde het versterkte Barça de nodige problemen in de openingsfase. Ander Barrenetxea en Aihen Muñoz zette Ter Stegen al in de eerste minuten van de wedstrijd aan het werk. Een kopbal van Mikel Merino ging net naast. Barcelona werd overrompeld, maar doorstond de eerste storm van Baskische zijde. Na ruim een kwartier lag Ter Stegen ook in de weg bij een schot van Takefusa Kubo, dit seizoen een smaakmaker bij Sociedad en in het verleden actief in de jeugd van Barcelona.

Rentree Pedri
De gasten wisten zich nauwelijks raad met de dadendrang van Sociedad en konden aanvallend weinig tot niets uitrichten bij het doel van Alex Remiro. Martin Zubimendi hoopte na ruim een half uur te profiteren van een slippertje bij Ter Stegen na een voorzet van linksback Muñoz, maar de uitblinkende Duitser was bij de rebound weer alert en hield Barcelona voor de zoveelste keer op de been.

Barça moest zich ook in de tweede helft vooral beperken tot het tegenhouden van Sociedad. Toch had Ter Stegen het niet zo druk als voor de pauze. Pas twintig minuten voor tijd werd hij weer echt aan het werk gezet en keerde een schot van Barrenetxea. Op dat moment stond Pedri al binnen de lijnen bij de gasten. De middenvelder maakte zijn eerste minuten bij Barcelona sinds eind augustus.

Late ontsnapping
Xavi bracht ook Raphinha in de ploeg. De Braziliaan zorgde nog voor wat dreiging met een vrije trap, maar die ging over het doel van Remiro. In de extra tijd trok Barcelona onverwachts aan het langste eind. Araújo kopte bij een van de weinige aanvallen van Catalaanse kant raak uit een voorzet van Ilkay Gündogan. Zo ontsnapte Barça aan nieuw kostbaar puntenverlies.

Barça blijft door de overwinning in het spoor van koploper Girona. Het verschil is vier punten. Real Madrid komt zondag nog in actie tegen Rayo Vallecano. Barcelona kan zich na de ontsnapping bij Sociedad gaan richten op het Champions League-duel met het Shakhtar Donetsk van trainer Marino Pusic (dinsdag).

Celta de Vigo
Celta de Vigo
1 - 1
Sevilla
Sevilla

Celta de Vigo en Sevilla hebben zaterdagavond een punt overgehouden aan hun ontmoeting in Estadio de Balaídos. Carl Starfelt opende de score voor Celta met een kopbal uit een vrije trap van Iago Aspas. Nadat voormalig Eredivisionist Renato Tapia zijn tweede gele kaart kreeg, voerde Sevilla na ruim een uur de druk op bij Celta, bij wie ook voormalig FC Groningen-spits Jørgen Strand Larsen en Anastasios Douvikas (ex-FC Utrecht) in actie kwamen.

Zes minuten voor tijd kwam Sevilla, met Nemanja Gudelj in de basis, op 1-1. Youssef En Nesyri maakte na een afgeslagen voorzet de gelijkmaker. Diep in de extra tijd dacht Celta nog een penalty te krijgen na een duel tussen Douvikas en Sevilla-verdediger Jesús Navas. Arbiter Alejandro Hernández wees naar de stip, maar na een VAR-ingreep besloot hij zijn beslissing terug te draaien, tot woede van alles en iedereen bij Celta. De thuisploeg blijft door het gelijkspel steken op de achttiende plek, Sevilla staat nu veertiende.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
34
27
6
1
74-22
+52
87
2
Girona
34
23
5
6
73-42
+31
74
3
Barcelona
34
22
7
5
70-43
+27
73
4
Atlético Madrid
34
21
4
9
63-39
+24
67
5
Athletic de Bilbao
34
17
10
7
55-33
+22
61
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.