Postecoglou benadrukt het grote belang van de Azië Cup

Reacties

Veel clubcoaches zijn niet zo blij met de continentale landentoernooien in Azië en Afrika. Tottenham Hotspur-manager Ange Postecoglou had Heung-Min Son ongetwijfeld liever in Noord-Londen gehouden, maar hij neemt het verlies van de Zuid-Koreaan goed op.

Postecoglou benadrukt het grote belang van de Azië Cup
© Pro Shots

Wat de Azië Cup nou helemaal waard is, wilde een verslaggever weten, die zich niet helemaal goed had ingelezen. 'Je weet dat ik het toernooi ooit gewonnen heb, toch?', riposteerde de Australische oefenmeester naar waarheid. In 2015 won hij met de Socceroos het toernooi in eigen land, in de finale klopte Australië overigens Zuid-Korea met Son in de ploeg.

'Dus ja, ik vind het vrij belangrijk. Er zijn veel mensen in Europa die het EK heel belangrijk vinden, nou, hetzelfde geldt voor de Aziaten en de Azië Cup, en de Afrika Cup in Afrika', aldus Postecoglou, die zijn ideale scenario nog even uiteenzette. Wat hem betreft hoeft Son niet vroeg uitgeschakeld te worden, al gunt hij zijn talisman ook niet direct de eindzege.

'Ik hoop dat Sonny een eind komt en uiteindelijk als tweede eindigt. Daar zou ik vrij tevreden mee zijn, mate', zo besloot Postecoglou de kwinkslag op zijn persconferentie op de hem typerende wijze.

Azië Cup

Stand Groep E Azië Cup 2023 Qatar

Azië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bahrein
3
2
0
1
3-3
0
6
2
Zuid-Korea
3
1
2
0
8-6
+2
5
3
Jordanië
3
1
1
1
6-3
+3
4
4
Maleisië
3
0
1
2
3-8
-5
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Zuid-Korea
Meer over Zuid-Korea
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer Son Heung-Min
Meer over Son Heung-Min
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.