Positie Flick staat ter discussie, Klopp zou al gepolst zijn als opvolger

Reacties

De positie van Hansi Flick staat behoorlijk ter discussie in Duitsland. DFB-voorzitter Bernd Neuendorf heeft woensdag een voortijdig vertrek van de bondscoach uitgesloten, maar Duitse media weten dat de bond op de achtergrond wel al heeft geïnformeerd naar een mogelijke opvolger.

Positie Flick staat ter discussie, Klopp zou al gepolst zijn als opvolger
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
0 - 2
Colombia
Colombia

Na het debacle op het WK in Qatar, waar Duitsland al in de groepsfase werd uitgeschakeld, is Jürgen Klopp naar verluidt al gepolst om de taken van Flick over te nemen. Volgens Bild en Sport1 bedankte de Duitse manager van Liverpool echter voor het aanbod, omdat hij nog niet klaar is met het project op Anfield.

Woensdag pleit Bild in een opiniestuk opnieuw voor de aanstelling van Klopp, al realiseert het boulevardblad zich dat het waarschijnlijk niet lukt hem los te weken uit Liverpool. Een andere kandidaat die naar voren wordt geschoven is Oliver Glasner. De Oostenrijkse coach vertrok onlangs bij Eintracht Frankfurt.

Zo wordt er bij onze oosterburen flink aan de stoelpoten gezaagd van Flick, nu Duitsland een jaar voor het EK in eigen land geen beste indruk maakte in de oefenduels met Oekraïne (3-3), Polen (1-0 verlies) en Colombia (0-2). Flick is echter niet van plan zelf op te stappen en geniet vooralsnog steun binnen de bond.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Directeur Rudi Völler haalde na uit naar de spelers en voorzitter Neuendorf nam het tegenover persbureau SID op voor de bondscoach. 'Ik heb over de telefoon gesproken met Hansi Flick. Hij is erg kritisch op zichzelf, net als de spelers. De bondscoach verzekerde me dat we in september een ander team zullen zien.'

Neuendorf erkent dat de recente resultaten niet aan de verwachtingen voldoen. 'We hadden allemaal gehoopt op succesvollere interlands sinds het WK, we zijn allemaal erg gefrustreerd en teleurgesteld na de wedstrijd van gisteren. Desondanks is een ontslag van Flick op dit moment niet aan de orde voor de DFB.

Bekijk hier al onze video's
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.