Portugese premier meldt zich na dreun voor recordjager Ronaldo en co

Reacties

Portugal moet deze zondag even uithuilen, na de EK-dreun die het zaterdag kreeg van Duitsland. Zelfs de premier van het land heeft zich gemeld met een steunbetuiging aan het adres van Cristiano Ronaldo en zijn kompanen.

Portugese premier meldt zich na dreun voor recordjager Ronaldo en co
© Pro Shots
Portugal
Portugal
2 - 4
Duitsland
Duitsland

Duitsland wervelde zaterdag met 4-2 voorbij Portugal in de tweede groepswedstrijd van dit EK. En dat ondanks een goal van CR7, die het ultieme wereldrecord van Ali Daei nadert en bovendien een andere iconische ex-spits heeft geëvenaard. Ronaldo heeft nu negentien goals gemaakt op EK's en WK's, dat is net zoveel als Miroslav Klose. Gerd Müller (achttien), Jürgen Klinsmann (zestien) en Michel Platini (veertien) staan in hun schaduw.

Toch werd het een teleurstellende avond, die zelfs leidde tot een reactie van de premier van Portugal. 'Dit resultaat wilde niemand', zo sprak António Costa, die evenwel hoopvol is. 'Ik blijf tot het bittere einde geloven in dit team. Ook vandaag hebben ze gevochten tot het einde, dat maakt trots. Natuurlijk had ik liever gewonnen, maar nogmaals: ik ben trots.'

Ook bij de krant Record is er nog geen sprake van paniek. 'We waren na de 3-0 zege op Hongarije niet ineens de topfavoriet voor dit EK, zoals we nu niet ineens gedoemd zijn. Nog steeds is Portugal enkel en alles afhankelijk van zichzelf. Het is geen schande om van dit Duitsland te verliezen, dat kan de beste landen overkomen.' Eerder vertelde ook Ronaldo zelf het volk dat ze erin moesten blijven geloven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.