Portugese bondscoach ontkent probleem met gepasseerde Ronaldo

Reacties

Fernando Santos claimt dat er geen problemen zijn met Cristiano Ronaldo, die dinsdag voor de wedstrijd tegen Zwitserland op de bank moest beginnen. De Portugese bondscoach zei na afloop van de 6-1 zege dat Ronaldo begrip had getoond voor de beslissing en sprak lovend over zijn aanvoerder.

Portugese bondscoach ontkent probleem met gepasseerde Ronaldo
© Pro Shots
Portugal
Portugal
6 - 1
Zwitserland
Zwitserland

Ronaldo was tijdens de poulefase nog basisspeler bij Portugal, maar werd in de laatste groepswedstrijd na ruim een uur naar de kant gehaald. Hij reageerde daar mokkend op en dat schoot bij Santos in het verkeerde keelgat. Dinsdag begon Portugal zonder Ronaldo aan de achtstefinalewedstrijd tegen Zwitserland, maar Santos ontkent dat er sprake was van een straf.

'Gonçalo Ramos en Ronaldo zijn twee verschillende type spitsen', legde Santos uit. 'Ik dacht dat dit beter bij de wedstrijd paste. João Cancelo moest ook plaatsmaken voor Diogo Dalot, dat heeft allemaal te maken met hoe ik dacht over deze wedstrijd. Of er een probleem is met Ronaldo? Die vraag heb ik al beantwoord: er zijn geen problemen, we zijn al jaren vrienden. We hebben hier voor de wedstrijd over gesproken en hij had geen probleem met mijn beslissing. Hij heeft het voorbeeld gegeven van een échte aanvoerder.'

Ronaldo zag zijn vervanger een hattrick maken en daarmee de hoofdrol pakken in de klinkende zege op de Zwitsers. Zelf moest Ronaldo het doen met een invalbeurt van een ruim kwartier, waarin hij niet verder kwam dan een afgekeurde treffer. Na het laatste fluitsignaal had hij weinig zin in een feestje met de supporters die tijdens de wedstrijd steeds om zijn entree hadden geschreeuwd.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.