Portugal maakt zonder Ronaldo veel indruk tegen Zwitserland

Reacties

Portugal heeft zich dinsdag als achtste en laatste land geplaatst voor de kwartfinale van het WK. Zonder de gepasseerde Cristiano Ronaldo had de ploeg van Fernando Santos geen moeite met Zwitserland, dat vooral figurant was. Uitgerekend de vervanger van Ronaldo was goed voor een hattrick.

Portugal maakt zonder Ronaldo veel indruk tegen Zwitserland
© Pro Shots
Portugal
Portugal
6 - 1
Zwitserland
Zwitserland

In aanloop naar de wedstrijd van dinsdag was er veel te doen over Ronaldo, die in de laatste groepswedstrijd van Portugal na ruim een uur naar de kant werd gehaald en daar duidelijk niet over te spreken was. Bondscoach Santos baalde van de reactie van zijn sterspeler en liet even zien wie er de baas is. Ronaldo moest voor het treffen met de Zwitsers op de bank plaatsnemen.

© Pro Shots

Gonçalo Ramos werd aangewezen als de man die Ronaldo moest vervangen. Dat bracht behoorlijk wat extra druk met zich mee, maar daar had Ramos blijkbaar weinig last van. Na een sensatieloos eerste kwartier opende de spits bij het eerste moment van opwinding direct de score: Ramos liet Yann Sommer kansloos met een ziedend schot in de korte hoek.

Zwitserland moest reageren, maar kwam er in de eerste helft niet aan te pas. Portugal bleef de bovenliggende en meest dreigende ploeg, wat na een ruim halfuur resulteerde in de 2-0, gemaakt door Pepe. Met een rake kopbal uit een corner schreef de 39-jarige verdediger WK-historie, als de oudste doelpuntenmaker ooit in de knock-outfase van het toernooi. Ramos had vlak voor rust nog de 3-0 moeten maken, na een prachtige pass van Bruno Fernandes, maar slaagde daar niet in.

Portugal had bijzonder weinig last van Zwitserland en kort na rust maakte Ramos alsnog zijn tweede van de avond. Na een lage voorzet van Diogo Dalot zorgde hij met een intikker voor de beslissing. Het verzet van Zwitserland was nu definitief gebroken en na een prachtige aanval zorgde Raphaël Guerreiro voor de 4-0. Langs de kant had de warmlopende Ronaldo daar wel een applaus voor over.

Kort na de goal van Guerreiro deed Zwitserland uit het niets wat terug, met een intikker van Manuel Akanji uit een hoekschop. Meer dan de eretreffer bleek het niet te zijn. Het publiek schreeuwde om Ronaldo, maar Santos liet Ramos staan en zag de Benfica-aanvaller met een beheerst stiftje zijn hattrick compleet maken.

Een ruim kwartier voor tijd mocht Ronaldo dan toch het veld in. De aanvaller was onderdeel van een drievoudige wissel en zijn entree werd met luid gejuich begroet door de Portugese fans. Ronaldo hoopte nog zijn eerste doelpunt ooit in de knock-outfase van een WK te kunnen maken, maar dat was hem niet gegeven. Een goal van Ronaldo werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Een andere invaller, Rafael Leão, pikte met een heerlijk geplaatst schot nog wel een doelpunt mee: 6-1. 

In de kwartfinale neemt Portugal het zaterdag op tegen Marokko. 

de doelpunten in beeld

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.