Pepe schrijft historie: oudste doelpuntmaker ooit in knock-outfase WK

Reacties

Pepe is de oudste doelpuntmaker ooit geworden in de knock-outfase van een WK. De aanvoerder van Portugal maakte dinsdagavond de 2-0 tegen Zwitserland.

Pepe schrijft historie: oudste doelpuntmaker ooit in knock-outfase WK
© Pro Shots
Portugal
Portugal
6 - 1
Zwitserland
Zwitserland

Pepe kopte snoeihard raak na een corner van Bruno Fernandes. Met zijn leeftijd van 39 jaar en 283 dagen passeerde hij op de lijst van oudste WK-doelpuntmakers zijn ploeggenoot Cristiano Ronaldo, die in de groepsfase van het huidige WK een penalty benutte tegen Ghana (3-2 zege) en met een leeftijd van 37 jaar en 295 dagen de op één na oudste doelpuntmaker ooit werd. Ronaldo is nu dus gezakt naar plek drie.

Het record is nog altijd in handen van Roger Milla: de voormalig aanvaller van Kameroen was 42 jaar en 39 dagen oud toen hij in de groepsfase van het WK 1994 scoorde tegen Rusland. Milla had ook het record in handen voor oudste doelpuntmaker in de knock-outfase van een WK, toen hij met een leeftijd van 38 jaar en 29 dagen scoorde in de achtste finale van het WK 1990, maar wordt nu dus van de troon gestoten door Pepe. 

Pepe is overigens de op drie na oudste speler die actief is of was op dit WK. Alleen Atiba Hutchinson (Canada, 39 jaar) en doelman Alfredo Talavera (Mexico, 40 jaar) waren bij aanvang van dit WK ouder. Omdat hun landen zijn uitgeschakeld, is Pepe de oudste speler die nog actief is in Qatar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.