Portugal wint dik van Israël maar ligt er uit

Jong Portugal zette Israël met ruime cijfers opzij, maar moest vanuit Groningen machteloos aanhoren hoe België de tweede plaats opeiste: 4-0.

De ploeg van coach José Couceiro, die door een schorsing vanaf de tribune moest toekijken, overtuigde in Euroborg met een sterke partij. Maar de Portugezen moesten boeten voor de mindere resultaten in de eerste twee duels: het gelijkspel tegen België en de nederlaag door toedoen van Jong Oranje.

Vlak voor én na rust sloeg Portugal toe tegen de Israeliërs. In de 37ste minuut opende Manuel Fernandes (foto boven) de score. De middenvelder ging een een-twee aan met Nani en knalde vervolgens via de onderkant van de lat de bal in het doel van Tom Al Madon. Acht minuten later was het de beurt aan Ricardo Vaz Te. Hij kopte van dichtbij raak na een fraaie voorzet van de opgekomen rechtsback João Pereira.

En direct na de hervatting was het duel beslist. Miguel Veloso schoot in de 49ste minuut net als tegen Jong Oranje raak vanuit een vrije trap, al had hij mazzel met het matig ingrijpen van Al Madon. En een minuut later zorgde Nani voor de vierde Portugese treffer. De toekomstig Mancunian haalde vanaf 25 meter hard en hoog uit en liet Al Madon kansloos: 4-0.