Portugal biedt Martínez kans op revanche voor WK-mislukking met België

Reacties

Roberto Martínez is de nieuwe bondscoach van Portugal. De Portugese bond maakte maandag bekend dat de Spanjaard de opvolger is van Fernando Santos, die na het WK in Qatar aan de kant werd gezet.

Portugal biedt Martínez kans op revanche voor WK-mislukking met België
© Pro Shots

Martinéz (49) was tot en met het WK in dienst bij de Belgische bond. Met de Rode Duivels kende hij een bijzonder teleurstellend eindtoernooi in Qatar. De Belgen kwamen niet door groepsfase. In de zomer van 2018 werd Martínez nog derde met België op het WK in Rusland.

Portugal, dat op het WK strandde in de kwartfinales tegen Marokko, hoopt met Martínez weer succesvol te worden op de komende eindtoernooien. De ex-manager van Swansea City, Wigan Athletic en Everton heeft een contract getekend tot en met het WK in 2026, in de Verenigde Staten, Mexico en Canada. Over ruim een jaar vindt het EK plaats in Duitsland. Portugal is ingedeeld in een kwalificatiegroep met Bosnië-Herzegovina, IJsland, Liechtenstein, Luxemburg en Slowakije en start op 23 maart tegen Liechtenstein.

Martínez is bij Portugal de opvolger van Santos, die sinds 2014 aan het roer stond bij de nationale ploeg. In 2016 veroverde Santos met de Seleção das Quinas de EK-titel en in 2019 won hij de Nations League ten koste van het Nederlands elftal. Na het WK werden ook José Mourinho en Zinédine Zidane genoemd als mogelijke opvolgers van Santos. Louis van Gaal flirtte vorige maand ook nog openlijk met een rol bij Portugal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.