Van Gaal biecht op: 'Als Portugal belt, ga ik luisteren'

Reacties

Louis van Gaal (71) staat nog altijd open voor een nieuw avontuur als bondscoach. Dat vertelde de oefenmeester dinsdagavond in gesprek met de dj's van 3FM Serious Request in het Glazen Huis in Amersfoort.

Van Gaal biecht op: 'Als Portugal belt, ga ik luisteren'
© Pro Shots

Van Gaal belde in om een plaatje aan te vragen bij de dj's, die zich inzetten voor Stichting Het Vergeten Kind. Hij telde duizend euro neer voor We Houden van Oranje van André Hazes. 'Ik vind dit een fantastisch doel', legde de inmiddels oud-bondscoach van het Nederlands elftal uit.

De mannen in het Glazen Huis grepen hun kans om Van Gaal te vragen naar zijn toekomstplannen. De ervaren trainer heeft een huis in Portugal en laat dat land nu net een nieuwe bondscoach zoeken. 'Ik ben weer met pensioen', begon Van Gaal zijn antwoord. 'Maar als ze mij bellen, dan ga ik luisteren', voegde hij eraan toe. 'Meer kan ik niet zeggen.'

Van Gaal vertelde onlangs ook al gecharmeerd te zijn van België. 'Dat was geen flirt, er werden vragen over gesteld', verdedigde hij zich dinsdag. 'Daar kan ik niets aan doen, dan moet ik daar antwoord op geven. Met Portugal ben ik nu ook niet aan het flirten', vindt hij.

De Portugese bond zoekt een opvolger van Fernando Santos, die zijn land in 2016 naar de winst van het EK leidde. Het toernooi in Qatar eindigde voor Portugal in de kwartfinales, waar Marokko te sterk was. Eerder viel ook de naam van José Mourinho al.

Bekijk hier al onze video's
Meer Portugal
Meer over Portugal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.