Porto-preses schrikt zich een hoedje: zaakwaarnemer valt cameraman aan

Reacties

FC Porto kwam maandagavond niet verder dan een gelijkspel tegen Moreirense (1-1) en zag de achterstand op koploper Sporting Portugal daardoor groeien. In de Portugese media gaat het een dag na deze wedstrijd vooral over een merkwaardig incident na het laatste fluitsignaal.

Porto-preses schrikt zich een hoedje: zaakwaarnemer valt cameraman aan
© Pro Shots

Porto-voorzitter Jorge Nuno Pinto da Costa verliet het stadion in het gezelschap van Pedro Pinho, een Portugese zaakwaarnemer. Buiten het stadion hoopte TVI 24 op een reactie van Pinto da Costa, maar daar zat Pinho blijkbaar niet zo op te wachten. De zaakwaarnemer viel de cameraman aan en bracht Pinto da Costa daarmee in ernstige verlegenheid.

Het is niet precies duidelijk waarom Pinho uit zijn slof schoot. De zaakwaarnemer heeft inmiddels zijn excuses aangeboden en beloofd dat hij alle schade (de cameraman liet zijn camera vallen) zal vergoeden. Volgens Portugese media is de cameraman van plan om aangifte te gaan doen.

Pinto da Costa nam vrijwel direct na het incident contact op met TVI 24, om solidariteit te tonen en de aanval te veroordelen. Benadrukt werd dat Pinho geen deel uitmaakt van Porto; hij heeft in het verleden weleens zaken gedaan met de club, maar meer ook niet. Volgens Pinto da Costa was Pinho ook niet op zijn uitnodiging bij de wedstrijd aanwezig.

Overigens ontkent Pinho dat hij echt agressief is geweest. 'Maar dat is niet het bericht dat wij hebben gehoord. Niet alleen van onze collega, maar ook van andere mensen die in de buurt waren', aldus TVI 24 in een statement.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.