Poll: moet de Eredivisie tijdelijk bestaan uit twintig clubs?

Reacties

'Twintig clubs in de Eredivisie, dat is nu de eerlijke oplossing voor iedereen.' Aldus Hans Nijland, de ex-directeur van FC Groningen, in gesprek met VI.

Poll: moet de Eredivisie tijdelijk bestaan uit twintig clubs?
© Pro Shots

Voor het bestuur betaald voetbal is een (tijdelijke) Eredivisie-uitbreiding geen optie, zo bleek uit de brief die aan clubs werd gestuurd voorafgaand aan de inmiddels legendarische videoconference van 24 april. Er stond onder meer dat een Keuken Kampioen Divisie met achttien clubs (waarvan vier beloftenteams) als minder aantrekkelijk en spannend wordt ervaren.

De lobby om SC Cambuur en De Graafschap alsnog te laten promoveren, lijkt echter aan te slaan. De clubs uit de Keuken Kampioen Divisie hebben deze week in een call de Coöperatie Eerste Divisie (CED) toestemming gegeven onderzoek te doen naar een versterkte Eredivisie.

Wordt ongetwijfeld vervolgd, ook omdat de nummer één en twee van de Keuken Kampioen Divisie vrijdag via een kort geding de beslissing van de KNVB om geen promotie en degradatie toe te passen gaan aanvechten.

Wij zijn benieuwd naar jullie mening en argumenten: is een Eredivisie met (tijdelijk) twintig clubs een  goed idee? Reageer in de comments en stem op de poll.

Poll (gesloten) Tijdelijk twintig clubs in de Eredivisie: een goed idee of niet?
  • 70% Ja, een goed idee (2.562 stemmen)
  • 27% Nee, geen goed idee (999 stemmen)
  • 3% Neutraal (109 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.