'Politieke' verbanning Moriba: Barcelona zet toptalent onder druk

Reacties

Zoals het er nu naar uitziet ontbreekt Ilaix Moriba maandag bij de start van de voorbereiding van Barcelona. Het achttienjarige talent mag volgens Spaanse media pas weer meetrainen met de eerste selectie als hij zijn contract heeft verlengd.

'Politieke' verbanning Moriba: Barcelona zet toptalent onder druk
© Pro Shots

De gesprekken daarover zijn al een tijdje gaande, maar hebben nog niet tot een akkoord geleid. De hoge eisen van Moriba's zaakwaarnemer zijn volgens Mundo Deportivo een complicerende factor. En ze zijn de voornaamste reden dat de talentvolle middenvelder om 'politieke redenen' nu voorlopig buiten de selectie wordt gehouden. 

Die maatregel is een drukmiddel: Moriba zal zijn in 2022 lopende contract moeten verlengen. Doet hij dat niet, dan zal Barça hem verzoeken mee te werken aan een transfer. Op die manier vangt de noodlijdende club nog wat geld voor het grote talent, dat vorig seizoen onder trainer Ronald Koeman zijn doorbraak beleefde in de hoofdmacht.

Mede doordat Koeman vrijdag aangaf behoefte te hebben aan een centrale middenvelder, is het nog lang geen uitgemaakte zaak dat Moriba vertrekt. De speler zelf zou nog altijd positief gestemd zijn over de contractonderhandelingen. Het eerste voorstel van Barça is weliswaar afgewezen, maar hij staat open voor nieuwe gesprekken.

De maatregel van Barcelona kwam dan ook als een verrassing voor Moriba. Het tekent de chaotische situatie waarin de club van Koeman op dit moment verkeert. Door de financiële problemen kunnen aanwinsten Sergio Agüero, Memphis Depay en Eric García niet worden ingeschreven, terwijl het contract van Lionel Messi nog niet is verlengd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer I. Moriba
Meer over I. Moriba
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.