Koeman start met uitgedunde selectie: Dest is van de partij

Reacties

De voorbereiding van Ronald Koeman bij FC Barcelona begint zaterdag. Elf spelers van de A-selectie keren dan terug, waaronder Sergiño Dest. Onder anderen Gerard Piqué, Miralem Pjanić en Philippe Coutinho sluiten ook aan.

Koeman start met uitgedunde selectie: Dest is van de partij
© Pro Shots

De selectie wordt voorlopig aangevuld met negen spelers van Barcelona B. De eerste dagen van de voorbereiding zullen vooral bestaan uit fysieke- en coronatests.

A-selectie
Ter Stegen
Dest
Piqué
Pjanić
Dembélé
Riqui Puig
Neto
Coutinho
Sergi Roberto
Ansu Fati
Umtiti

De eerste training van de ploeg van Ronald Koeman staat maandag gepland. Daar zullen Ter Stegen, Ousmane Dembélé, Coutinho en Ansu Fati nog niet bij zijn. Zij sluiten pas aan als zij voldoende zijn hersteld van hun blessures. De spelers die actief zijn geweest op het EK en de Copa América, sluiten later in de voorbereiding aan.

Oefenwedstrijden
Barcelona oefent woensdag 21 juli voor het eerst. Gimnàstic Tarragona, dat uitkomt op het derde niveau van Spanje, is dan de tegenstander in het Estadi Johan Cruyff. De woensdag erna is Girona de tegenstander. Vorig seizoen begon Barcelona de voorbereiding ook tegen deze twee ploegen.

Het is nog even de vraag of sterspeler Lionel Messi in de voorbereiding ook tot de selectie van Koeman zal behoren. De aanvaller heeft geen contract meer in Catalonië. Een nieuwe overeenkomst ligt wel in de lijn der verwachting, maar is mede door de nijpende financiële situatie nog niet in kannen en kruiken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer S. Dest
Meer over S. Dest
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.