Politie staakt onderzoek naar Neymar wegens gebrek aan bewijs

De politie heeft het onderzoek naar de verkrachtingszaak tegen Neymar gestaakt wegens gebrek aan bewijs. De kans dat de Braziliaanse sterspeler wordt vervolgd, is daarmee een stuk kleiner geworden.

Politie staakt onderzoek naar Neymar wegens gebrek aan bewijs

De politie stuurt het resultaat van het onderzoek dinsdag naar het Openbaar Ministerie, dat vervolgens vijftien dagen de tijd heeft om te beslissen hoe het nu verder gaat. Een woordvoerder van de politie in São Paulo heeft dat in de nacht van maandag op dinsdag bevestigd aan persbureau AFP.

Neymar werd begin juni van verkrachting beschuldigd, maar heeft het zelf altijd ontkend. Via een officieel statement liet het kamp van de aanvaller van Paris Saint-Germain weten dat het om een poging tot afpersing zou gaan. De zaak overschaduwde zijn voorbereiding op het toernooi om de Copa América.

Door een blessure ontbrak Neymar uiteindelijk op het toernooi in eigen land, dat Brazilië desondanks won. Inmiddels is de 27-jarige dribbelaar terug bij PSG, maar de vraag is voor hoe lang. Neymar heeft de club laten weten te willen vertrekken, maar zijn beoogde terugkeer naar Barcelona wordt nog niet concreet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Neymar
Meer over Neymar