Braziliaanse vrees wordt werkelijkheid: Neymar mist Copa in eigen land

Reacties

Waar alles en iedereen in Brazilië al bang voor was, is werkelijkheid geworden. De enkelblessure die Neymar heeft opgelopen in het oefenduel met Qatar (2-0 winst) kost hem de Copa América voor eigen publiek.

Braziliaanse vrees wordt werkelijkheid: Neymar mist Copa in eigen land

In een statement heeft de Braziliaanse voetbalbond laten weten dat de vedette van Paris Saint-Germain het trainingskamp van de nationale ploeg inmiddels heeft verlaten en dat de zoektocht naar een vervanger is begonnen. Dat is een enorme domper voor Neymar én de Seleção, aangezien het continentale eindtoernooi (dat op 14 juni begint) dit jaar uitgerekend in Brazilië gespeeld wordt.

Het betekent een nieuwe dreun voor Neymar. Dit weekend kwam naar buiten dat hij is aangeklaagd wegens verkrachting. In een zeven minuten durende video op Instagram ontkende Neymar die aantijgingen vervolgens in alle toonaarden. Ook werd hem eerder al zijn aanvoerdersband ontnomen door Tite, nadat Neymar kort na de verloren bekerfinale met PSG een tik verkocht aan een fan van tegenstander Stade Rennes.

In de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) kon hij zich tegen Qatar weer 'gewoon' focussen op voetballen, maar ook dat liep dus niet zoals gepland. Vrijwel direct nadat Everton-aanvaller Richarlison voor de 1-0 had gezorgd, moest Neymar in tranen van het veld. Na een duel klapte hij vol door zijn rechterenkel. Hij probeerde nog verder te spelen, maar moest even later toch gewisseld worden.

Kort na het uitvallen van Neymar zorgde Gabriel Jesus nog voor de 2-0, waar het bij zou blijven. Ajax-aanvaller David Neres mocht nog invallen, maar de grootste aandacht ging na afloop uit naar de kwetsuur van de sterspeler. Nu blijkt dat die blessure inderdaad dusdanig ernstig is dat Neymar de Copa América moet laten schieten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.