Geblesseerde Neymar in tranen: Copa América op de tocht

Reacties

Brazilië heeft in een oefenduel afgerekend met Qatar, maar desondanks zijn er (in aanloop naar de Copa América in eigen land) nieuwe zorgen voor bondscoach Tite. De veelbesproken sterspeler Neymar moest in tranen van het veld met een enkelblessure.

Geblesseerde Neymar in tranen: Copa América op de tocht
Brazilië
Brazilië
2 - 0
Qatar
Qatar

Het zijn bepaald niet de weken van Neymar: dit weekend kwam naar buiten dat hij is aangeklaagd wegens verkrachting. In een zeven minuten durende video op Instagram ontkende Neymar die aantijgingen vervolgens in alle toonaarden. Ook werd hem eerder al zijn aanvoerdersband ontnomen door Tite, nadat Neymar kort na de verloren bekerfinale met PSG een tik verkocht aan een fan van tegenstander Stade Rennes.

In de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) kon hij zich weer 'gewoon' focussen op voetballen, maar ook dat liep niet zoals gepland. Vrijwel direct nadat Everton-aanvaller Richarlison voor de 1-0 had gezorgd, moest Neymar in tranen van het veld. Na een duel klapte hij vol door zijn rechterenkel. Hij probeerde nog verder te spelen, maar moest even later toch gewisseld worden.

Kort na het uitvallen van Neymar zorgde Gabriel Jesus nog voor de 2-0, waar het bij zou blijven. Ajax-aanvaller David Neres mocht nog invallen, maar de grootste aandacht ging na afloop uit naar de kwetsuur van de sterspeler. Verder onderzoek moet de ernst uitwijzen, maar het is zeer de vraag of Neymar fit genoeg is voor de Copa América. Het continentale eindtoernooi begint volgende week en wordt uitgerekend in Brazilië gespeeld.

Mexico
Mexico
3 - 1
Venezuela
Venezuela

In het oefenduel tussen Mexico en Venezuela speelde voormalig PSV-captain Andrés Guardado een belangrijke rol. Nadat Jhon Murillo de Venezolanen op 0-1 had gezet, draaiden Roberto Alvarado en Rodolfo Pizarro die achterstand om. En nadat Guardado in het veld was gekomen voor huidig PSV-middenvelder Érick Guti Gutiérrez, tekende de routinier nog voor de eindstand.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.