Braziliaanse bondscoach ontneemt Neymar aanvoerdersband

Reacties

Neymar is niet langer de aanvoerder van de Braziliaanse nationale ploeg. De Braziliaanse bond (CBF) heeft bekendgemaakt dat Dani Alves de band zal dragen tijdens het toernooi om de Copa América van volgende maand in eigen land.

Braziliaanse bondscoach ontneemt Neymar aanvoerdersband

Volgens Braziliaanse media heeft bondscoach Tite dat besloten naar aanleiding van de negatieve manier waarop Neymar recentelijk in het nieuws kwam. De sterspeler van Paris Saint-Germain werd voor drie duels geschorst, nadat hij een provocerende fan van Stade Rennes een tik had gegeven na afloop van de verloren bekerfinale tegen diezelfde club.

Tite liet bij het bekendmaken van zijn selectie al weten dat Neymar een fout had begaan, maar toen was nog niet duidelijk welke gevolgen dat zou hebben. Het kost de 27-jarige dribbelaar dus de aanvoerdersband. Vorig jaar maakte de bondscoach zijn vedette juist nog captain, om het vertrouwen in hem uit te spreken na zijn bekritiseerde optreden op het WK in Rusland.

Tijdens dat toernooi waren juist nog verschillende spelers aanvoerder, omdat het dragen van de band bij de Seleção te veel druk met zich mee zou brengen. Nu kiest Tite wel voor een vaste captain: de 36-jarige Dani Alves, die door blessureleed in maart 2018 zijn laatste interland speelde. De ploeggenoot van Neymar bij PSG moet Brazilië naar de eindzege sinds 2007 leiden.

Voor het gastland begint het toernooi op 14 juni met de openingswedstrijd tegen Bolivia. Daarna wachten in Groep A nog duels met Venezuela en Peru. Ajax-aanvaller David Neres is een van de 23 spelers die De Goddelijke Kanaries mag vertegenwoordigen op het Zuid-Amerikaanse kampioenschap. De 22-jarige vleugelaanvaller maakte in maart zijn interlanddebuut tegen Tsjechië.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.