Neres mag na Ajax-feestseizoen ook met Brazilië op jacht naar hoofdprijs

Reacties

David Neres mag zijn kunsten komende zomer gaan vertonen op de Copa América. De aanvaller van Ajax zit bij de 23-koppige selectie die bondscoach Tite van Brazilië vrijdagmiddag heeft bekendgemaakt.

Neres mag na Ajax-feestseizoen ook met Brazilië op jacht naar hoofdprijs

Neres kende een geweldig seizoen met Ajax. De Braziliaan en zijn teamgenoten werden landskampioen en pakten de KNVB-beker, maar strandden in de halve finale van de Champions League. Met acht competitiegoals en drie treffers in de Champions League (onder meer tegen Real Madrid en Juventus) had Neres een flink aandeel in het succes van Ajax.

Dat is ook in Brazilië niet onopgemerkt gebleven. Neres is een van de aanvallers die door keuzeheer Tite is verkozen om deel te nemen aan de Copa América, die tussen 14 juni en 7 juli wordt afgewerkt in Brazilië. Het gastland zit in een poule met Bolivia, Venezuela en Peru. Zijn Ajax-ploeggenoot Nicolás Tagliafico werd onlangs al opgenomen in de (voorlopige) selectie van Argentinië.

Neres maakte op 26 maart zijn debuut voor de nationale ploeg, wat tot nu toe ook zijn enige optreden is. Hij maakte in het duel in en tegen Tsjechië (1-3 winst) als invaller meteen indruk door een assist te geven op de 1-2, om een paar minuten later met een heerlijke actie ook bij te dragen aan de 1-3.

Volledige selectie Brazilië:

Doel: Alisson Becker, Ederson, Cássio.
Verdediging: Dani Alves, Fágner, Alex Sandro, Filipe Luis, Éder Militão, Miranda, Thiago Silva, Marquinhos.
Middenveld: Allan, Arthur, Casemiro, Fernandinho, Lucas Paquetá, Coutinho.
Aanval: Neres, Everton, Firmino, Gabriel Jesus, Neymar, Richarlison.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.