'Dubbele boosdoener' Neymar moet drie duels brommen na aanvaring met fan

Reacties

De tuchtcommissie van de Franse voetbalbond heeft Neymar voor vijf wedstrijden, waarvan twee voorwaardelijk, geschorst omdat hij een tik uitdeelde aan een toeschouwer na de (verloren) finale tegen Stade Rennes in het Franse bekertoernooi.

'Dubbele boosdoener' Neymar moet drie duels brommen na aanvaring met fan

Tegen Stade Rennes gaf de kampioen van Frankrijk een 0-2 voorsprong weg, waarna de penalty's slechter werden genomen dan de middenmoter. Na afloop liepen de spelers door het publiek richting de plek van de huldiging.

Op een video vanuit het publiek is te zien dat hij de telefoon van een fan - die de PSG-spelers beledigde - wegslaat en hem daarna een tik in het gezicht geeft. Volgens Franse media hing de dribbelaar een schorsing van zeven duels boven het hoofd, maar de tuchtcommissie is dus iets lager gaan zitten.

Bekijk de beelden van het incident:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De schorsing gaat pas maandag in, waardoor Neymar zaterdag in de uitwedstrijd tegen Angers nog zijn opwachting kan maken. Daarna zit zijn clubseizoen erop: de Braziliaan neemt komende maand nog wel deel aan het toernooi om de Copa América.

Champions League
Toevallig werd vrijdag bekend dat Neymar in beroep gaat tegen zijn schorsing van drie Champions League-duels voor zijn tirade op Instagram na afloop van de uitschakeling in de Champions League tegen Manchester United.

De arbitrage moest het ontgelden en de UEFA besloot om Neymar voor drie duels te schorsen. Daardoor mist hij, als de straf blijft staan, de helft van de groepswedstrijden in de komende editie van het elitetoernooi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.