Polen verrast met tweevoudig CL-winnaar als nieuwe bondscoach

Reacties

Polen heeft donderdag Paulo Sousa (50) uit de hoge hoed getoverd als nieuwe bondscoach. De oud-international van Portugal is de verrassende opvolger van Jerzy Brzeczek, die eerder deze maand onlangs plaatsing voor het EK moest opstappen, en is de eerste buitenlandse bondscoach sinds Leo Beenhakker (2006-09).

Polen verrast met tweevoudig CL-winnaar als nieuwe bondscoach
© Pro Shots

Brzeczek lag vorig jaar rondom het Nations League-duel met Oranje al onder vuur. Robert Lewandowski uitte in november na het verloren duel met Italië openlijk kritiek op de tactiek van de bondscoach. Poolse media berichtten daarop zelfs dat zijn positie op het spel zou staan in de wedstrijd tegen het Nederlands elftal, die Polen uiteindelijk ook verloor.

Het bleek inderdaad de laatste wedstrijd van Brzeczek als bondscoach van Polen, dat richting het EK nu een grote naam heeft gestrikt. Met Paulo Sousa komt er immers een tweevoudig Champions League-winnaar voor de groep te staan. De sierlijke middenvelder won die prijs in 1996 en 1997 met respectievelijk Juventus en Borussia Dortmund.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Als trainer heeft Paulo Sousa de Europese top (nog) niet bereikt, al mocht hij het na het winnen van de Zwitserse titel met FC Basel in 2015 wel proberen bij Fiorentina in de Serie A. Daarna werkte de 52-voudig international van Portugal nog in China (bij Tianjin Quanjian) en Frankrijk, waar Girondins Bordeaux vorig jaar augustus afscheid van hem nam.

Voorzitter Zbigniew Boniek (zelf ook oud-speler van Juventus) is ervan overtuigd dat Polen met Paulo Sousa een stap vooruit kan zetten. 'Dankzij zijn klasse, ervaring en kennis van het internationale voetbal zal hij onze nationale ploeg een nieuwe impuls geven.' Polen is op het EK van komende zomer ingedeeld in Groep E bij Slowakije, Spanje en Zweden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Polen
Meer over Polen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.