Polen vecht zich koppend voorbij Bosnië en nestelt zich naast Oranje

Na twee Nations League-speelrondes gaat Italië aan kop in Groep A1. Polen herstelde zich maandagavond van de eerdere nederlaag op bezoek bij Oranje, door te winnen bij Bosnië-Herzegovina. Die ploeg staat nu laatste.

Bosnië-Herzegovina
1 - 2
Polen
Polen

Waar Polen de Nations League vrijdagavond begon met een domper (1-0 nederlaag bij Oranje), noteerde Bosnië juist een opsteker. De ploeg hield Italië in Florence op 1-1, ten opzichte van dat duel koos bondscoach Dusan Bajevic voor liefst zeven nieuwe namen. De meest opvallende afwezige was aanvoerder Edin Dzeko, die vanaf de reservebank zag hoe het sterk gewijzigde Bosnië na een kwart wedstrijd op voorsprong kwam.

De manier waarop was fortuinlijk. Polen-verdediger Jan Bednarek leek bij een voorzet van de linkerflank weinig fout te doen, maar scheidsrechter Cüneyt Cakir oordeelde dat zijn lichte contact met tegenstander Elvir Koljic voldoende was voor een penalty, waarna Haris Hajradinovic het cadeautje uitpakte. Polen kreeg daarna meerdere kansen op de gelijkmaker, maar die viel pas op slag van rust, toen Kamil Glik uit een corner fraai raak kopte.

Ook Polen begon overigens zeker niet in de sterkste opstelling. Vedette Robert Lewandowski slaat deze interlandperiode sowieso over, terwijl spelers als Mateusz Klich, Krzysztof Piatek en keeper Wojciech Szczesny op de bank zaten. Toch knokte Polen zich in de tweede helft naar de zege, wéér dankzij een kopgoal. Na een voorzet van Maciej Rybus knikte Kamil Grosicki de 1-2 eindstand binnen. Door de overwinning staat Polen nu naast Nederland, beide landen hebben na twee duels drie punten.