Poldervaart laat zich uit over 'pijnlijk' vertrek bij De Graafschap

Reacties

Adrie Poldervaart is inmiddels aangesloten in de technische staf van Fortuna Sittard, maar maakte afgelopen seizoen een pijnlijk vertrek bij De Graafschap mee. De coach spreekt zich uit over het verlaten van Doetinchem.

Poldervaart laat zich uit over 'pijnlijk' vertrek bij De Graafschap
© Pro Shots

Een onbevredigend gevoel noemt Poldervaart het bij ESPN. De coach had een doorlopend contract bij De Graafschap, maar de club ging niet met hem verder. Halverwege het afgelopen seizoen moest Poldervaart afstand nemen nadat hij ziek was geworden. Bij de trainer werd een zeldzame variant van het Guillain-Barré Syndroom vastgesteld. VI ging in die periode bij Poldervaart op bezoek.

Inmiddels staat Poldervaart dus weer op het veld, maar wel met een naar gevoel over zijn afscheid bij De Graafschap. 'Het feit dat ik niet iets bereikt heb waarvan ik dacht dat we het konden bereiken, daar ben ik teleurgesteld over.' Hij dacht echt iets neer te kunnen zetten bij De Superboeren. 'Het doet pijn, want je begint met veel energie en draait een goede voorbereiding. Het lukte niet in het begin en dat wil je met z'n allen ombuigen. Dan word je ziek en krijg je te horen dat ze niet verder met je willen.'

Poldervaart legde zich neer bij de situatie. 'Je kan dan de politie bellen of het leger erbij roepen, maar je verandert er niets aan. Als ik naar mezelf kijk, dan was het onvoldoende en dat geeft een onbevredigend gevoel. Donderdag haalde ik m'n appartement leeg en dat deed pijn. Ik had een band en een relatie met een hoop mensen rondom de club. Het is spijtig dat je het niet kan voltooien, het is niet afgemaakt.'

Bij Fortuna kan Poldervaart zich richten op het nieuwe seizoen. De eerste oefenwedstrijd tegen FC Eindhoven staat voor de deur, de Limburgers openen in de Eredivisie tegen landskampioen Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.