De Graafschap geeft in kort statement uitleg over vervangen zieke Poldervaart

Reacties

De Graafschap heeft woensdagavond bevestigd dat het op zoek is naar een nieuwe hoofdtrainer. In een kort statement legt de club uit waarom besloten is om afscheid te nemen van Adrie Poldervaart.

De Graafschap geeft in kort statement uitleg over vervangen zieke Poldervaart
© Pro Shots

Poldervaart staat sinds februari aan de kant met een zeldzame spierziekte en zit nog midden in zijn revalidatietraject. Op 3 juli begint de Doetinchemse club aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Eerder deze week werd al bekend dat Poldervaart zou worden vervangen.

Dat nieuws is nu officieel gemaakt. 'Reden hiervoor is de privésituatie van Adrie Poldervaart gecombineerd met de blik op de sportieve toekomst van de club', schrijft De Graafschap. 'Dit is met onze coach Adrie Poldervaart besproken. Uiteraard een ontzettend lastig besluit waarbij het herstel van Adrie centraal staat, maar waar we ook weten dat over enkele weken de voorbereiding op het nieuwe seizoen reeds begint.'

Aangezien Poldervaart, die voorheen bij Excelsior en FC Groningen actief was, momenteel in de ziektewet zit, kan er niet per direct afscheid worden genomen. Beide partijen moeten nog overeenstemming bereiken over de afwikkeling van het contract.

Poldervaart zelf wil op dit moment nog niet reageren op zijn vertrek bij De Graafschap.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.