Poldervaart bij Fortuna herenigd met Buijs

Reacties

Adrie Poldervaart keert na zijn om medische redenen gedwongen vertrek als hoofdcoach van De Graafschap terug in een rol als assistent-trainer. Bedoeling is dat hij bij Fortuna Sittard gaat fungeren als rechterhand van Danny Buijs, met wie hij bij FC Groningen jarenlang samenwerkte.

Poldervaart bij Fortuna herenigd met Buijs
© Pro Shots

Voor Poldervaart betekent het een snelle rentree in het voetbal na gezondheidsproblemen. De Zuid-Hollander moest zijn werkzaamheden bij De Graafschap begin dit jaar neerleggen, nadat bij hem het Guillain-Barré Syndroom was geconstateerd​​​​​​​. Poldervaart kampte met veel fysieke klachten en ging een onzeker hersteltraject tegemoet.

De laatste maanden verliep zijn revalidatie voorspoedig, zodat hij weer in staat is als assistent-trainer aan de slag te gaan. Als het laatste papierwerk rondom zijn rentree is afgerond, kan Poldervaart zijn activiteiten bij Fortuna volgens plan stap voor stap gaan opbouwen. Mogelijk maakt hij zaterdag al zijn opwachting bij de eerste training van de Sittardse club. Die speurt ondertussen ook naar aanvulling van de selectie.

Luuk Brouwers (25) van FC Utrecht is in beeld om het middenveld te versterken. De gesprekken over een overgang naar Fortuna zijn gaande. Brouwers verruilde Go Ahead Eagles een jaar geleden voor de club uit de Domstad, waar hij een contract tot de zomer van 2027 ondertekende. De Helmonder kwam in zijn debuutseizoen voor FC Utrecht tot 24 optredens in competitieverband, waarvan achttien als basisspeler.

Bekijk hier al onze video's
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.