Pokerspel rond Werner begint: nog even voor 'slechts' zestig miljoen euro te koop

Reacties

Clubs die voor 'slechts' zestig miljoen euro Timo Werner willen aanschaffen, hebben nog twaalf dagen de tijd. Maandag 15 juni verloopt een clausule in het tot medio 2023 lopende contract van de 24-jarige aanvaller van RB Leipzig.

Pokerspel rond Werner begint: nog even voor 'slechts' zestig miljoen euro te koop
© Pro Shots

Werner zal de komende dagen dan ook de transferheadlines domineren. Onder meer Liverpool, Chelsea en Manchester United worden in verband gebracht met de international. Lange tijd werd ook Internazionale genoemd als mogelijke bestemming, maar sportief directeur Piero Ausilio van de Serie A-club sloot een deal vorige week uit.

Duitse media berichtten dit voorjaar over de clausule die het kamp-Werner in 2019 bedong bij de besprekingen over een nieuwe verbintenis. Dat was vlak voor het coronatijdperk. De vraag is gerechtvaardigd of clubs een uitgave van zestig miljoen euro nog wel te verantwoorden vinden. Later in de zomer een poging ondernemen om Werner in te lijven brengt echter het risico van een biedingenstrijd (en een hogere transfersom) met zich mee.

Zaakwaarnemers hebben het vaak over een 'marker' die wordt neergezet in een transferperiode: de eerste transfer van een aansprekende speler in een topcompetitie. Deze zet vaak de toon. Wat dat betreft is de primeur voor Mauro Icardi, die voor vijftig miljoen euro (plus enkele miljoenen aan bonussen) Internazionale verruilt voor Paris Saint-Germain, waar hij al op huurbasis speelde.

Geen Bayern
Een overgang van Werner naar Bayern München is in elk geval uitgesloten. 'Bayern is een geweldige club, dat staat buiten kijf. En Hansi Flick heeft bewezen dat hij een heel goede trainer is. Maar als ik zou vertrekken bij Leipzig, dan ga ik liever naar het buitenland dan naar Bayern', maakte de spits begin mei duidelijk in gesprek met BILD.

Werner maakte dit Bundesliga-seizoen al 25 treffers, waarmee hij alleen voorrang hoeft te verlenen aan Robert Lewandowski (29 goals).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.